Paskutinėmis pratęsimo minutėmis arčiau pergalės buvo nugalėtojų titulą gynę prancūzai, tačiau baudinių serijoje Argentinos futbolininkai buvo tikslesni – ir galiausiai būtent jie kėlė į viršų pasaulio čempionų taurę.

„Šiose rungtynėse mes buvome priversti kentėti ir kankintis. Mes neišlaikėme dviejų įvarčių pranašumo, baigiantis pratęsimui praleidome dar vieną apmaudų įvartį. Tačiau baudinių serija buvo būtent tokia, apie kokią aš ir svajojau. Buvau ramus, tikėjau savimi ir padariau tai, ką ir turėjau padaryti“, – po rungtynių kalbėjo geriausiu čempionato vartininku išrinktas Argentinos rinktinės vartų sargas Emiliano Martinezas.

30-metis vartininkas baudinių serijoje atrėmė antrą varžovų smūgį, o trečias skriejo pro šalį. Tuo metu Argentinos futbolininkai užtikrintai realizavo visus keturis baudinius – ir iškovojo pergalę 4:2.

„Tai absoliučiai nepamirštamos rungtynės. Mes labai kentėjome, tačiau tikrai nusipelnėme šios pergalės. Įveikėme čempionus, o tai tik dar labiau sustiprina džiaugsmą ir emocijas. Didžiuojuosi, kad esu argentinietis ir žaidžiu geriausioje pasaulio futbolo rinktinėje“, – emocingai kalbėjo Argentinos rinktinės gynėjas Rodrigo De Paulas.


Emocijų neslėpė ir Argentinos rinktinęs į viršūnę atvedęs vyriausias treneris Lionelis Scaloni. Tiesa, 44-erių specialistas teigė, kad būtų mielai sutikęs laimėti ir be baudinių serijos.
„Vis dar negaliu patikėti, kad mes turėjome išgyventi visus šiuos pakilimus ir nuopolius. Žaidėme tobulas rungtynes, užtikrintai pirmavome, tačiau pabaigoje stovėjome ant prarajos krašto ir buvome priversti kentėti iki paskutinio švilpuko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją