Pirmosios rungtynės Leipcige tarp komandų baigėsi lygiosiomis 1:1, tačiau intriga atsakomojoje dvikovoje net nekvepėjo.

„Manchester City“ nuo pat pradžių spaudė varžovus ir įvarčiai prapliupo nuo 22-os minutės, kai 11 m baudinį po Benjamino Henrichso užfiksuoto žaidimo ranka baudos aikštelėje realizavo E. Haalandas.

Jei šis teisėjo Slavko Vinčičiaus sprendimas atrodė kiek abejotinas, tai jau 24-ą min. norvegas rezultatą padvigubino. Tai jis padarė nukreipdamas nuo vartų skersinio atšokusį kamuolį, kurį smūgiavo Kevinas De Bruyne.

E. Haalandas dar pirmajame kėlinyje surinko taip vadinamą „hat-trick'ą“. Per teisėjo pridėtą laiką (45+2) Rubeno Diaso smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą ir ridenosi ant vartų linijos. Čia vėl pirmasis prie kamuolio suskubo E. Haalandas.

Tuo šventė Mančesteryje nesibaigė, o tik prasidėjo. Jauniausiu žaidėju, Čempionų lygoje pelniusiu 30 įvarčių (22 metai ir 236 dienos, antras – Kylianas Mbappe – 22 metai ir 352 dienos), tapęs E. Haalandas ir po pertraukos tęsė savo šou.

Tiesa, po to, kai ketvirtą įvartį aikštės šeimininkams 49-ą min. pelnė Ilkay Gundoganas. E. Haalandas per 4 minutes dar pasižymėjo du kart (53 ir 57) ir triumfuodamas į tribūnas mojavo visais penkiais pirštais.

Nuostabus rekordinis norvego pasirodymas baigėsi 63-ią min., kai jį pakeitė Julianas Alvarezas. Pirmą kartą karjeroje penkis įvarčius per rungtynes pelnęs puolėjas yra trečias žaidėjas istorijoje, kuriam pavyko tai padaryti.

Iki E. Haalando Čempionų lygoje 5 įvarčius pelnė tik Lionelis Messi (2012 metais „Barcelona“ – „Leverkusen“ 7:1) ir Luizas Adriano (2014 metais BATE – „Šachtar“ 0:7).

Iki rungtynių pabaigos paguodos įvarčio svečių gerbėjai taip ir nesulaukė, o jau per pridėtą teisėjo laiką vyšnia ant torto tapo tolimas K. De Bruyne įvartis į Leipcigo komandos vartų viršutinį kampą.

„Manchester City“ 7 – 0 „RB Leipzig“ (8 – 1 bendras)

22' [1 – 0] Erlingas Haalandas
24' [2 – 0] Erlingas Haalandas
45+2' [3 – 0] Erlingas Haalandas
49' [4 – 0] Ilkay Gundogan
53' [5 – 0] Erlingas Haalandas
57' [6 – 0] Erlingas Haalandas

90+2' [7 – 0] Kevinas De Bruyne

Kitos rungtynės Porte antradienį baigėsi be įvarčių. „Porto“ per teisėjo pridėtą rungtynių laiką turėjo tris progas išplėšti pratęsimą, tačiau jų neišnaudojo.

Į turnyro ketvirtfinalį pirmą kartą nuo 2011 metų keliauja Milano „Inter“ komanda, kuri pirmose tarpusavio rungtynėse laimėjo 1:0.

Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynių rezultatai:

„AC Milan“ – „Tottenham“ 1:0; 0:0

„Paris Saint Germain“ – Miuncheno „Bayern“ 0:1; 0:2

Dortmundo „Borussia“Londono „Chelsea“ 1:0; 0:2

„Club Brugge“ – „Benfica“ 0:2, 1:5

„RB Leipzig“ – „Manchester City“ 1:1, 0:6

Milano „Inter“ – „Porto“ 1:0, 0:0

Frankfurto „Eintracht“ – „Napoli“ 0:2

„Liverpool“ – Madrido „Real“ 2:5

Likusios dvejos atsakomosios aštuntfinalio rungtynės – kovo 15 dieną. Kovo 17-ą dieną bus traukiami Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai.

2022-2023 metų sezono Čempionų lygos finalas vyks birželio 10-ą dieną Stambulo „Ataturk Olympic“ stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją