Neabejotinai efektingiausiose iki šiol Euro 2020 rungtynėse progas komandos kūrė ir pirmajame kėlinyje, tačiau visi penki įvarčiai krito po pertraukos.

Nyderlandų rinktinė po Georginio Wijnaldumo (52 min.) ir Wouto Weghorsto (59 min.) smūgių išsiveržė į priekį 2:0, tačiau tuomet ukrainiečiai efektingai ir ganėtinai netikėtai atsitiesė po itin gražaus Andrejaus Jermolenkos tolimo smūgio (75 min.) ir Romano Jaremčiuko galva įmušto įvarčio (79 min.).

Visgi išsaugoti lygiųjų 2:2 svečiams iš Ukrainos nepavyko: paskutiniai legendinio Johano Cruijffo vardo stadione juokėsi šeimininkai – pergalę technišku smūgiu galva iš sudėtingos pozicijos Nyderlandų rinktinei 85 min. išplėšė gynėjas Denzelis Dumfriesas.

Pažymėtina, kad būtent jis pirmajame kėlinyje turėjo tobuliausią progą pasiųsti kamuolį į Georgijaus Buščano ginamų vartų tinklą, tačiau nesėkmingai smūgiavo iš kelių metrų atstumo.

Tas pats G. Buščanas itin apmaudžiai suklydo prieš pergalingu tapusį D. Dumfrieso įvartį. Kamuolį kontroliavęs vartininkas atliko netikslų perdavimą, o šeimininkai netruko sureaguoti ir surengė ukrainiečius galutinai nokautavusią ataką.


Rezultatas

Nyderlandai 3 – 2 Ukraina

52' Georginio Wijnaldumas [1-0]
59' Woutas Weghorstas [2-0]
75' Andrejus Jermolenka [2-1]
79' Romanas Jaremčiukas [2-2]
85' Denzelis Dumfriesas [3-2]

Nyderlandai prieš Ukrainą

Primename, kad sekmadienį kiek anksčiau vykusiose šios grupės rungtynėse Austrijos rinktinė 3:1 nugalėjo Šiaurės Makedoniją. Susitkimas vyko Rumunijos sostinėje Bukarešte.

Taigi, po pirmojo C grupės turo lyderėmis tapo po 3 taškus turinčios Austrijos ir Nyderlandų rinktinės.

Nyderlandų rinktinė vienintelį sykį – 1988-aisiais – yra tapusi Europos čempione. 2016-ųjų Europos pirmenybėse olandai nedalyvavo, o ukrainiečiai tąsyk neįveikė pirmojo grupių varžybų etapo barjero.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio EURO 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (437)