„Susiklostė sudėtinga situacija dėl eilės nesėkmingų rungtynių. Tai paveikė komandą psichologiškai. Rezultatai, aišku, nedžiugina. Planai buvo kitokie, bet negalėjome surinkti visų pagrindinių žaidėjų – trūko aštuonių. Jų vietas užėmė artimiausias rezervas, norėjosi jį patikrinti. Išeitis dabar pirmiausia yra taškai sekmadienį“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Palaikymą I. Pankratjevui pareiškė ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

„Be abejo, visuomenėje kyla klausimai, kieno galvos dabar turėtų ristis. Bet apie trenerio pakeitimą šiuo metu kalba tikrai neina. Skirdami I. Pankratjevą į šį postą, žinojome, kad artinasi sunkūs laikai, kartų kaita. Be abejo, nesmagu pralaimėti. Galime sakyti, kad aštuoni mėnesiai pralaimėjimų yra per daug. Bet reikia tiesiog ieškoti išeičių“, – kalbėjo vienas LFF vadovų.

E. Eimontas patikino, kad neplanuojama keisti ir kitų rinktinės trenerių štabo atstovų: asistentų Stasio Baranausko, Vitalijaus Stankevičiaus ir vartininkų trenerio Audriaus Ramono.

Pralaimėjimus Vengrijai ir Maltai I. Pankratjevas aiškino komandos sudėtimi ir sėkmės stygiumi.

„Trūko sėkmės – iš 8 smūgių 6 įvarčiai. Tarsi snaiperis sušaudytų. Už visus rezultatus visą atsakomybę prisiimu aš. Jeigu kas pavydi šitos kėdės, tikrai nepatarčiau į ją sėsti“, – pažymėjo I. Pankratjevas.

Treneriui eilinį kartą teko aiškintis, kodėl į rinktinę nekviečiami tokie patyrę futbolininkai kaip Deividas Šemberas, Marius Stankevičius ar Žydrūnas Karčemarskas, ir kas iš tiesų sudarinėja komandos sudėtį.

„Žinote mano charakterį. Manęs niekas tokiu klausimu negalėtų paveikti. Aš turiu savo poziciją ir renkuosi žaidėjus pats. Durys nėra uždarytos nė vienam. Iš mano lūpų jūs tikrai negirdėjote, kad komanda yra jauninama. Ir aš tikrai nežadėjau, kad šiame atrankos cikle išeisime į finalinį etapą“, – dėstė I. Pankratjevas.

Bet jis taip ir neatsakė, kuris iš Lietuvos rinktinės gynybinių saugų yra geresnis už D. Šemberą. Treneris tik tvirtino spaudoje perskaitęs, kad pastarasis baigė karjerą rinktinėje, bet prisipažino asmeniškai su pačiu žaidėju apie tai nė nekalbėjęs.

„D. Šemberas – puikus žaidėjas, bet buvo straipsnis, kuriame jis tikrai atsisakė atstovauti rinktinei, nors pats vėliau tai ir paneigė“, – sakė I. Pankratjevas.

Rinktinės strategas prisiminė savo darbo vyriausiojo trenerio pareigose pradžią, kuomet jis pirmąsyk nusprendė verstis be kai kurių veteranų.

„Visos pavardės buvo rinktinėje, ir komanda pralaimėjo. Po mėnesio jų nebuvo, ir komanda laimėjo (debiutinėse I. Pankratjevo rungtynėse nugalėta Latvija – DELFI). Stresas rinktinei tada išėjo į naudą, ir dabar toks reikalingas“, – tvirtino specialistas, bet nepratęsė, kokio sukrėtimo reikėtų šįkart.

Spaudos konferencijoje dalyvavę rinktinės žaidėjai teigė jaučiantys atsakomybę dėl prastų rezultatų, bet ragino daugiau dėmesio skirti laukiančiam iššūkiui.

„Jaučiame nusivylimą. Vis dėlto pralaimime „sausais“ rezultatais. Be abejo, nereikia pamiršti, kad ruošėmės oficialiam mačui su šveicarais, todėl neigiamas emocijas reikėtų nustumti į šoną ir parodyti save iš gerosios pusės. Mes, žaidėjai, suprantame ir prisiimame didžiąją dalį kaltės dėl rezultatų ir visos šios sumaišties. Mes žaidžiame aikštėje ir esame dabartinis futbolo veidas. Manau, su šveicarais kovosime ir turėtume palikti teigiamą įspūdį“, – optimizmo bandė įkvėpti kapitonas Tadas Kijanskas.

„Sugrįžimas nebuvo pats maloniausias. Įvarčiai iš tokių, kokius galima dėti į „Eurosport“ ir mėgautis. Nesiteisiname, reikia žiūrėti, ką galima dabar padaryti. Manau, būsime gerai pasiruošę“, – pridūrė po pertraukos į komandą pakviestas Deividas Česnauskis.

I. Pankratjevas prie rinktinės vairo stovi nuo 2013 metų rugsėjo, kuomet pakeitė dėl prastų rezultatų atleistą vengrą Csabą Laszlo.

Jo treniruojama nacionalinė ekipa sužaidė 16 oficialių ir kontrolinių rungtynių, iš kurių laimėjo ketverias, tiek pat sykių išsiskyrė taikiai ir aštuonerias pralaimėjo.

Ypač nesėkmingi komandai buvo pastarieji aštuoni mėnesiai, per kuriuos lietuviai neįmušė nė vieno įvarčio, o patys praleido 16 ir pralaimėjo penkias iš šešių dvikovų.

Atrankos į 2016 metų Europos čempionatą E grupėje Lietuvos rinktinė (6 taškai per 5 rungtynes) tarp šešių komandų žengia ketvirtoje vietoje.

Sekmadienį lietuviai Vilniuje priims Šveicarijos komandą, kuriai išvykoje praėjusį lapkritį nusileido 0:4. Rungtynių Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione pradžia – 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)