Vos 32 proc. laiko kamuolį kontroliavęs „Arsenal“ išvykoje buvo sutryptas Miuncheno „Bayern“ rezultatu 1:5 (1:1).

Pirmame kėlinyje svečiai dar rodė gyvybės ženklus ir priešinosi Vokietijos čempionams, o abejotinas 11 m baudinys, kurio Alexis Sanchezas nerealizavo, bet pakartotiniu smūgiu pelnė įvartį, leido palaikyti intrigą.

Bet kuomet 49 min. aikštę paliko susižeidęs komandos kapitonas ir tvirčiausias gynybos ramstis Laurentas Koscielny, A. Wengero auklėtiniai buvo pastatyti prie sienos ir sušaudyti.

„Sunku paaiškinti, kas įvyko. Tai buvo košmaras: „Arsenal“ subyrėjo. Trečias įvartis buvo mirtinas – po jo komanda nebeturėjo kuo atsakyti. Dabar mus gali išgelbėti tik stebuklas“, – sunkiai žodžius rinko 67-erių Londono ekipos strategas, bendravimui su žiniasklaida po rungtynių skyręs tik 3 minutes.

Iškalbingesni buvo sirgaliai, atvykę į Bavariją iš kitos Lamanšo pusės: skirstantis iš „Allianz Arena“ stadiono nevaržomai liejosi angliški keiksmai ir pasipiktinimas, kad išleidę šimtus svarų kelionei svečiai buvo pasmerkti vokiečių patyčioms.

Tokios pačios nuotaikos tvyro ir pačioje Anglijoje: A. Wengerą „audžia“ ir žiniasklaida, ir futbolo garsenybės.

„Jie atrodė bestuburiai“, – drėbė buvęs Anglijos rinktinės ir „Manchester United“ gynėjas Rio Ferdinandas.

This Ox Chamberlain's reaction during yesterday's match summed up the Arsenal team yesterday 😔😂 #Fanantics pic.twitter.com/7TxTIB6kRH
— Fan Antics (@FanAnticsFC) February 16, 2017

„A. Wengeras turi rimtai apgalvoti savo ateitį, nes tai gėdinga. Negaliu pasakyti, kad trokštu jo pasitraukimo, bet tai yra žemiausias taškas A. Wengero karjeroje“, – rėžė buvęs „Arsenal“ kapitonas ir prancūzo auklėtinis Martinas Keownas.

„Pirmą kartą pažiūrėjau į jį ir pagalvojau: turbūt laikas trauktis“, – antrino kitas A. Wengero mokinys Lee Dixonas.

Anglus siutina ne tik beviltiškas pasirodymas Miunchene, bet ir faktas, kad, jei nebus A. Wengero minėto stebuklo, „Arsenal“ iš Čempionų lygos iškris aštuntfinalyje septintą kartą iš eilės.

Stebinantį „stabilumą“ ekipa demonstruoja ir pralaimėdama pirmą aštuntfinalio mačą 2 ar daugiau įvarčių šeštus metus paeiliui.

Kita vertus, „Manchester United“ legenda Roy Keanas nemano, kad iš tokios sudėties „Arsenal“ būtų galima tikėtis ko nors daugiau.

„Kai matau Kieraną Gibbsą su kapitono raiščiu, suprantu, kad bus bėdos. Jeigu jis – jūsų lyderis, žmogus, vedantis kitus paskui save, turite rimtų problemų. Beprasmiška smarkiai kritikuoti „Arsenal“. Jie teturi du gerus žaidėjus, o visi kiti – vidutinybės“, – pareiškė buvęs saugas.

Spėjama, kad A. Wengeras su „Arsenal“ atsisveikins sezonui pasibaigus. Spaudoje jau pasirodė galimų prancūzo įpėdinių pavardės: jais laikomi Turino „Juventus“ (Italija) vairininkas Massimiliano Allegri ir „Bournemouth“ (Anglija) treneris Eddie Howe'as.

„Arsenal“ sirgaliaus reakcija po pralaimėjimo Miunchene (skamba necenzūriniai žodžiai):

Arsenal Fan TV went into meltdown last night 🔥 pic.twitter.com/aHwkyKvnub
— Transfer Related (@TransferRelated) February 16, 2017


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)