Keturių antrojo diviziono ekipų atkrintamosiose varžybose „Fulham“ ketvirtadienį namuose 1:2 nusileido „Cardiff City“ ekipai, tačiau prieš tai išvykoje pasiektos pergalės 2:0 pakako žingsniui į lemiamą etapą.

Ketvirtą vietą „Championship“ pirmenybėse užėmę Scotto Parkerio auklėtiniai dėl paskutinio kelialapio į „Premier“ lygą susikaus su „Brentford“ futbolininkais.

Pastarieji išvakarėse savoje aikštėje 3:1 įveikė „Swansea“ ir atsirevanšavo už nesėkmę 0:1.

„Brentford“ antrame divizione finišavo trečias.

Kuri ekipa žengs aukštyn, paaiškės rugpjūčio 4 d.

„Fulham“ tarp elito paskutinį kartą lankėsi 2018-2019 metų sezone. Anglijos sostinės klubas prieš tai be pertraukų aukščiausioje lygoje žaidė 1999-2014 metais.

Tuo metu „Brentford“ kovas su stipriausiomis šalies ekipomis prisiminti gali tik tie, kurie mena Antrąjį pasaulinį karą.

1889-aisiais įkurtas klubas aukščiausiame divizione paskutinį sykį pasirodė 1946-1947 metų sezone.

Prieš tai geriausią savo pasiekimą komanda, pravardžiuojama „bitėmis“, užfiksavo 1935-1936 metų sezone, kai pirmenybėse užėmė penktą vietą.

Pokariu „Brentford“ buvo nusileidusi iki ketvirtos pagal pajėgumą šalies futbolo pakopos, o „Championship“ rungtyniavo nuo 2014-ųjų.

Londono priemiestyje įsikūrusį klubą atgaivino jo dabartinis savininkas Matthew Benhamas. Pastarasis pritaikė ekipoje duomenų analize paremtą talentų paieškos modelį, leidžiantį klubui žertis pelną perėjimų rinkoje.

Pavyzdžiui, 2017 metais už 1,8 mln. eurų prancūzą Nealą Maupay iš „Saint-Etienne“ nusipirkęs „Brentford“ po dvejų metų jį pardavė „Brighton“ už dešimteriopai didesnę sumą.

Vieta „Premier“ lygoje būtų dar pelningesnė, tuo labiau, kad „Brentford“ šiemet ruošiasi baigti statyti naują 17 tūkst. vietų stadioną.

Primename, kad kitą sezoną į „Premier“ lygą taip pat sugrįš pirmąsias dvi vietas „Championship“ turnyro lentelėję užėmę „Leeds United“ ir „West Bromwich Albion“, o atsisveikinti teks su „Norwich“, „Watford“ bei „Bournemouth“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją