Visas rungtynes pagirtinai gynyboje dirbę lietuviai lemiamą smūgį praleido kone paskutinės atakos metu, kai iš toli smūgiavo ir vartininkui Džiugui Bartkui jokių šansų nepaliko po keitimo į aikštę žengęs Airijos ekipos puolėjas Troy`us Parrottas.

Tai buvo trečiasis 20-mečio įvartis vilkint rinktinės marškinėlius ir pirmasis rungtyniaujant namų arenoje.


„Tiesiog neįtikėtina taip vėlai pelnyti pergalingą įvartį palaikant saviems sirgaliams, galbūt skiriant myliai ar kiek daugiau nuo namų“, – po dvikovos teigė įvarčio autorius.

Prieš šį epizodą airiai net keturis kartus kamuolį siuntė į lietuvių vartų tinklą, visais atvejais fiksuotos nuošalės.

Galiausiai stipriai maždaug iš 25 metrų Parrotto smūgiuotas kamuolys skrodė tirštas lietuvių pajėgas, prieš tai ne kartą komandą gelbėjęs Dž. Bartkus buvo bejėgis atremti smūgį ir po akimirkos airiai šėlo iš džiaugsmo.

„Vis dar drebu. Tiesą sakant, tai vienas geriausių momentų mano gyvenime. Atrodė, kamuolys niekada neatsidurs tinkle.

Taip, prieš tokį smūgį dukart kamuolį turėjau pasitaisyti“, – pridūrė „Tottenham“ klubui priklausantis ir „League One“ čempionate žaidžiančiai „Milton Keynes Dons“ ekipai paskolintas puolėjas.


Airijos rinktinės strategas Stephenas Kenny negailėjo pagyrų puikiai vartus gynusiam Džiugui Bartkui, kurį pavadino „skrajojančiu“ vartininku.

Taip pat airių vedlys prisipažino jautęs T. Parrotto nusivylimą, kuomet jis nebuvo įtrauktas į startinę sudėtį.

„Jis slėpė savo nusivylimą ir jį išnaudojo taip, kaip tu gali tik norėti. Lengva būtų likti nepatenkintam ir nepademonstruoti tinkamo požiūrio.

Jis išsiskyrė dviem savybėmis: turi talentą iš taip toli stipriai ir tiksliai smūgiuoti, antra, tą daryti ne pirmaujant 2:0, o 97-ą min. esant 0:0“, – pridūrė strategas.

Airiai pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją iki 8-ių.

S. Kenny gyrė komandos gebėją pasižymėti kritinėmis ir vėlyvomis rungtynių akimirkomis.

„Sąžininga žaidėjų atžvilgiu paminėti, kad gebėjimas įmušti vėlyvus įvarčius yra labai labai svarbi savybė.

Tą darėme prieš Azerbaidžaną, Serbiją, Liuksemburgą, Belgiją ir dar kartą šį vakarą. Negalima nuvertinti užsispyrimo, tai labai svarbi komandos savybė, kuri byloja apie komandos gebėjimą nepasiduodi“, – kalbėjo strategas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją