Rinktinės suskirstytos į burtų krepšelius taip, kad pasaulio čempionate nesusitiktų komandos, kovojusios atrankinėse varžybose. Tiesa, čia išimtis pritaikyta Europos žemynui, kadangi jo deleguotos net 13 šalių rinktinės.

Brazilija, Argentina, Belgija, Kolumbija, Vokietija, Ispanija, Šveicarija ir Urugvajus pateko į pirmąjį krepšelį, į kurį pateko turnyro šeimininkai ir 7 geriausios pasaulio komandos pagal spalio mėnesio reitingą.

Antrame krepšelyje - Afrikos ir Pietų Amerikos - Alžyro, Kamerūno, Čilės, Dramblio Kaulo Kranto, Ekvadoro, Ganos ir Nigerijos rinktinės.

Trečią krepšelį sudarys Australija, Kosta Rika, Hondūras, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Meksika ir JAV - tai Azijos ir CONCAF regionų komandos.

Į paskutinį krepšelį pateko likusios devynios Europos šalių nacionalinės komandos - Bosnija ir Hercegovina, Kroatija, Anglija, Prancūzija, Graikija, Italija, Nyderlandai, Portugalija ir Rusija.

Prieš pat burtų traukimo ceremoniją, kuri vyks penktadienį (gruodžio 6 dieną) 18 val. Lietuvos laiku Bahijos valstijos Costa do Sauipe kurorte, viena komanda iš 4 krepšelio burtų keliu bus perkelta į antrąjį. Kad išlaikytų geografinį balansą ši rinktinė pateks į vieną grupę su viena iš keturių pirmojo krepšelio Pietų Amerikos ekipų.

Vėliau keturios Pietų Amerikos rinktinės - Brazilija, Urugvajus, Kolumbija ir Argentina suformuos laikiną „X“ krepšelį. Išsiaiškinus, kuri iš jų žais su antrajame krepšelyje esančia Senojo žemyno rinktine, likusios trys bus gražintos į pirmąjį krepšelį.

Burtų krepšeliai:

Pirmas: Argentina, Brazilija, Belgija, Kolumbija, Vokietija, Ispanija, Šveicarija ir Urugvajus.

Trečias: Australija, Kosta Rika, Hondūras, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Meksika ir JAV.

Ketvirtas: Bosnija ir Hercegovina, Kroatija, Anglija, Prancūzija, Graikija, Italija, Nyderlandai, Portugalija ir Rusija.

DELFI primena, kad 2014 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks birželio 12 – liepos 13 dienomis dvylikoje Brazilijos miestų. Tai bus antras kartas istorijoje, kai pirmenybes priims Brazilija (1950 metais finale Urugvajus 2:1 įveikė šeimininkus brazilus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)