Garsėjęs kaip žmogus, įkvėpęs Argentinos rinktinę 1986 metais laimėti Pasaulio futbolo čempionatą, jis buvo pelnęs didelę pagarbą klubuose, įskaitant „Boca Juniors“ savo tėvynėje ir Neapolio klubą Italijoje, kur D. Maradona padėjo iškovoti abi šio klubo pergales Aukščiausiosios lygos pirmenybėse.

„Esi amžinas kiekvieno pasaulio futbolo [bendruomenės nario] širdyje“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame Argentinos rinktinės pranešime, kur taip pat buvo įdėta Pasaulio čempionato taurę laikančio D. Maradonos nuotrauka.

D. Maradona garsėjo gebėjimu meistriškai valdyti kamuolį, tačiau taip pat pasižymėjo nevaldomais emocijų pliūpsniais aikštėje ir už jos ribų.

Jis kovojo su priklausomybėmis, ypač nuo kokaino, stengėsi numesti svorio ir šiuo atžvilgiu labai skyrėsi nuo savo kolegos – legendinio Brazilijos futbolininko Pele, triskart laimėjusio Pasaulio čempionatą.

D. Maradonos karjeros apogėjumi tapo 1986 metų Pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynės, kai jis įmušė abu savo komandos įvarčius ir įveikė Anglijos vienuolikę, sugebėjusią atsakyti vienu įvarčiu.

Abu įvarčiai atspindėjo D. Maradonos ekstravagantišką charakterį.

Pirmąjį jis pelnė pasiuntęs kamuolį į vartus kumščiu. Nors taisyklės tai draudžia, teisėjai įvartį įskaitė, tad D. Maradona buvo pramintas „Dievo ranka“. Antrasis įvartis buvo įmuštas meistriškai apžaidus anglų futbolininkus.

Legendinis argentiniečių futbolininkas Diego Maradona, 1986 metais Pasaulio futbolo čempionatą laimėjusios Argentinos rinktinės kapitonas, mirė nuo širdies smūgio praėjus vos dviem savaitėms po išrašymo iš ligoninės, kur jam buvo atlikta operacija kraujo krešuliui iš galvos smegenų pašalinti, pranešė Argentinos žiniasklaida ir žvaigždės atstovas.

D. Maradonai spalio 30-ąją sukako 60 metų.

Kaip praneša leidinys „Ole“, D. Maradona blogai pasijuto savo namuose, kur jis sveiko po galvos operacijos. Nors skubiai atvykę medikai stengėsi jį atgaivinti, futbolininkas mirė.

Naujienų agentūra EFE citavo D. Maradonos agentą Matiasą Morlą, patvirtinusį žinią apie jo kliento mirtį.

D. Maradona kartu su Brazilijos futbolo žvaigžde Pele (Pelė) laikomas vienu geriausių visų laikų futbolininku. Jis buvo Argentinos vienuolikės kapitonas per 1986 ir 1990 metų Pasaulio futbolo čempionatus, taip pat žaidė Argentinos klube „Boca Juniors“ ir Barselonos bei Neapolio klubuose.

Pastaruoju metu D. Maradona buvo Argentinos klubo „Gimnasia y Esgrima“ vyriausiasis treneris.

Lapkričio 4-ąją jo asmeninis gydytojas Leopoldo Luque (Leopoldas Lukė) pranešė, kad D. Maradonai buvo sėkmingai pašalintas galvos smegenyse susidaręs krešulys. Kaip pranešama, šis darinys galėjo atsirasti dėl galvos traumos.

Argentinos prezidentas Alberto Fernandezas nedelsdamas paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)