Prieš rungtynes Lietuvos ir Rumunijos rinktinės turėjo po 6 taškus, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio lietuviams pirmą vietą grupėje būtų garantavusios ir lygiosios.

Lynojant lengvam lietučiui abi komandos rungtynes pradėjo nuo žvalgybos, futbolininkai stengėsi nerizikuoti. Tačiau kai pirmo kėlinio viduryje rumunai po standartinių situacijų pelnė du įvarčius, Lietuvos futbolininkams teko imtis aktyvesnių veiksmų.

Baigiantis pirmam kėliniui lietuviai perėmė iniciatyvą ir buvo arti įvarčio, bet Roko Masenzovo ir Igno Raštučio smūgius atrėmė puikiai sužaidęs rumunų vartininkas Cristianas Marinas.

Priremti prie sienos lietuviai dar labiau padidino apsukas ir ėmė žaisti kiečiau.

Kai 31-ą min. geltona kortelė buvo parodyta I. Raštučiui ir Lietuvos rinktinė neteko žaidėjo, atrodė, kad Rumunijos pergalė nekelia abejonių.

Tačiau dvi min. atlaikę varžovų spaudimą, 33-ią min. lietuviai surengė žaibišką kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Augustas Trinkūnas po tikslaus Deivido Linausko perdavimo įgrūdo kamuolį į rumunų vartus.

Pajutę įvarčio skonį lietuviai pradėjo spausti varžovus visoje aikštėje ir 36-ą min. I. Raštutis perėmęs kamuolį privertė Rumunijos rinktinės gynėją pažeisti taisykles savo baudos aikštelės prieigose.

Arbitras ne tik skyrė baudos smūgį į rumunų vartus, bet ir dviem minutėm pašalino iš aikštės prasižengusį žaidėją. O netrukus lietuviai jau sveikino Beną Buzevičių, kuris galingu smūgiu nepaliko vilčių rumunų vartų sargui ir išlygino rezultatą.

Rumunijos futbolininkai dar bandė grįžti į kovą dėl pirmos vietos pakeitę vartininką šeštu aikštės žaidėju, tačiau paskutinis žodis priklausė lietuviams. Kantriai gynyboje padirbėję Lietuvos futbolininkai privertė varžovus suklysti, o kamuolį perėmęs I. Raštutis įmušė pergalingą įvartį į tuščius vartus.

Laimėjusi visas trejas žaistas rugntynes Mindaugo Grigalevičiaus ir Giedriaus Brazaičio treniruojama Lietuvos rinktinė J grupėje su 9 taškais užėmė pirmą vietą ir pirmame atkrintamųjų varžybų etape susitiks su A grupės trečioje pozicijoje finišavusia komanda.

„Labai smagu, kad ne tik laimėjome, bet ir užfiksavome geriausią Lietuvos rinktinės pasiekimą Europos ir pasaulio čempionatų grupių etapuose. Bet iki absoliučiai geriausio pasirodymo trūksta dar poros pergalių, – po rungtynių su Rumunija teigė Lietuvos rinktinės strategas M. Grigalevičius. – Prieš šias rungtynes buvo šiek tiek neramu dėl lietaus, nes palijus aikštė tampa slidi ir futbolininkams žaisti sunkiau.

Tačiau žaidėjai su tuo puikiai susidorojo. Visgi susitikimo pradžia buvo sunki, pradėjome kažko išsigandę, suteikėme varžovams per daug laisvės. Po praleistų dviejų įvarčių atsibudome, ėmėmės spausti varžovus, atsirado didesnė energija ir rumunai pradėjo klysti, tik mums nepavyko tų klaidų paversti įvarčiais. Bet nenuleidome rankų, kovėmės iki galo ir išnaudoję savo susikurtus šansus pasiekėme pelnytą pergalę.“

Lietuvos rinktinė pirmame atkrintamųjų varžybų etape startuos penktadienį, 15.45 val. Šias ir visas kitas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės rungtynes pasaulio čempionate bus galima tiesiogiai stebėti Delfi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją