Jei kas nors tikėjosi lengvos vokiečių pergalės prieš Pietų Korėją, turėjo labai nusivilti.

Nors pirmame kėlinyje kamuolio kontrolė priklausė Joachimo Lowo auklėtiniams, bet arčiau tikslo buvo Pietų Korėja.

Po standartinės situacijos Woo-Young Jungo smūgiuoto kamuolio nesugavo Manuelis Neueris, o tuo vos nepasinaudojo varžovų žaidėjas.

Įsiminė ir 24 min. Heung-Min Sono smūgis iš arti, kamuolys prašvilpė virš vartų.

Antrame kėlinyje Vokietija stiprino pajėgas priekyje: J. Lowas į aikštę metė Thomą Miullerį ir Mario Gomezą, galiausiai aikštėje pasirodė ir Julianas Brandtas.

Gausiomis pajėgomis atakavę vokiečiai atsimušdavo į klampią korėjiečių gynybą, neretai J. Lowo auklėtiniams stigo sprendimų įvairovės. Mario Gomezo, Marco Reuso ir Matso Hummelso bandymai tikslo nepasiekė.

Užnugarį apnuoginę vokiečiai jau per teisėjo pridėtą laiką skaudžiai nusvilo.

4-tą teisėjo pridėtą minutę Pietų Korėja uždirbo kampinį, o po sumaišties kamuolį į Manuelio Neuerio vartus pasiuntė Young-Gwon Kimas. Tiesa, iš pradžių šoninis teisėjas fiksavo nuošalę. Po VAR sistemos peržiūros mačo arbitras įskaitė įvartį, nes korėjietį kamuolys pasiekė po to, kai jį lietė vokietis, tad nuošalės šioje situacijoje teisėjas fiksuoti neturėjo.

Dar po trijų minučių nesėkmingą vokiečių ataką išnaudojo Se-Jong Joo, kuris iš savo aikštės pusės kamuolį pasiuntė tuščių vokiečių vartų link, o ten į priekį pabėgęs Heung-Min Sonas jį nukreipė į vartų stačiakampį.

Teisėjas prie pagrindinio laiko iš viso pridėjo net 9-ias minutes, tačiau tai vokiečių negelbėjo ir pasaulio čempionų titulą gynę vokiečiai patyrė vieną gėdingiausių pralaimėjimų savo šalies futbolo istorijoje.

Į aštuntfinalį pateko Meksiką (3:0) sutriuškinę švedai bei 6-is taškus prieš šį turą turėję meksikiečiai.

Pralaimėjimą patyrę buvę pasaulio čempionai grupėje liko paskutiniai. Beje, Pietų Korėja tapo pirmąja Azijos rinktine, oficialiose rungtynėse pranokusi pasaulio čempionų ginusią rinktinę.

Rezultatas

Vokietija 0 – 2 Pietų Korėja

90+4 min. [0:1] Young-Gwon Kim

90+7 min. [0:2] Heung-Min Son

Visą rungtynių apžvalgą ir įvarčius galite pamatyti čia.

***

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)