„L‘Equipe Tricolore“ sekmadienį Kopenhagoje pralaimėjo dvikovą su danais 0:2 ir A diviziono pirmoje grupėje su vos 5 taškais užėmė trečią vietą.

Įvarčius nugalėtojams 34-ą ir 39-ą min. atitinkamai pelnė Kasperas Dolbergas ir Andresas Skovas Olsenas. Antroje dvikovos dalyje Kylianas Mbappe turėjo tris puikias progas įvarčiui pelnyti, tačiau jų neišnaudojo.

Pernai UEFA Tautų lygoje triumfavę prancūzai vis dar yra tarp rinktinių, kurios prieš artėjantį pasaulio čempionatą Katare ieško savo sportinės formos. Prie jų galima priskirti į B divizioną krentančią Angliją.

Nyderlandai sekmadienį 1:0 įveikė savo kaimynus belgus ir prasibrovė į finalo ketverto varžybas. Louiso Van Gaalo auklėtiniai po Virgilo van Dijko įvarčio 73-ią min. užsitikrino A diviziono 4-os grupės pirmąją vietą.

Kitose šios grupės rungtynėse lenkai išvykoje 1:0 nugalėjo Velsą, taip pat krentantį į žemesnį B divizioną. Vienintelio įvarčio autorius – Karolis Swiderskis (58 min.).

A diviziono pirmoje grupėje pasaulio vicečempionai kroatai 3:1 (1:1) įveikė Austrijos rinktinę, kuri taip pat turės palikti A divizioną. Grupės nugalėtojais tapę kroatai pateko tarp keturių rinktinių, kurios 2023 metų birželį kovos dėl šio turnyro čempionų titulo.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Luka Modričius, Marko Livaja ir Dejanas Lovrenas. Austrams įvartį pelnė Christophas Baumgartneris.

Kiti du UEFA Tautų lygos finalo dalyviai paaiškės po rungtynių pirmadienį ir antradienį.


Sekmadienio UEFA Tautų lygos rungtynių rezultatai

A divizionas 1 grupė

Austrija 1 – 3 Kroatija

Danija 2 – 0 Prancūzija

Standings provided by SofaScore

A divizionas 4 grupė

Nyderlandai 1 – 0 Belgija

Velsas 0 – 1 Lenkija

Standings provided by SofaScore

C divizionas 1 grupė

Liuksemburgas 1 – 0 Lietuva

Farerų salos 2 – 1 Turkija

Standings provided by SofaScore

C divizionas 3 grupė

Azerbaidžanas 3 – 0 Kazachstanas

Slovakija 1 – 1 Baltarusija

Standings provided by SofaScore

D grupė 1 grupė

Andora 1 – 1 Latvija

Moldova 2 – 0 Lichtenšteinas

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją