Lietuvių artimiausiu metu laukia trys pasaulio čempionato atrankos mačai, kuriuose V. Ivanauskas iškart mėgins įpūsti naujų vėjų.

Komandos sudėtyje nebėra metų pradžioje vartus gynusio Tomo Švedkausko, gynėjų Egidijaus Vaitkūno, Marko Benetos ir Edvino Girdvainio, saugų Pauliaus Golubicko bei V. Ivanausko pirmtako Valdo Urbono žento Deimanto Petravičiaus, puolėjo Karolio Laukžemio.

Iš jų traumos sulaikė tik P. Golubicką ir M. Benetą.

Po pertraukos į rinktinę grįžta ilgametis jos vartų sargas Ernestas Šetkus, taip pat vėl pakviesti patyrę gynėjai Linas Klimavičius ir Vaidas Slavickas.

Progų debiutuoti rinktinėje lauks gynėjas Dominykas Barauskas, saugai Karolis Uzėla ir Eligijus Jankauskas, puolėjas Edgaras Dubickas.

Dar vieno šanso tikėsis kojas nacionalinėje ekipoje anksčiau jau apšilęs jaunimas: gynėjas Benas Šatkus ir saugas Edgaras Utkus.

Labiausiai netikėta paskelbtame žaidėjų sąraše – Artemijaus Tutyškino pavardė. V. Ivanausko anksčiau Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktinėje išmėgintas 18-metis vidurio gynėjas nuo šios vasaros priklauso Italijos antroje pagal pajėgumą „Serie B“ lygoje rungtyniaujančiam „Crotone“ klubui, tiesa, jo gretose aikštėje dar nepasirodė.

Komentuodamas savo pasirinkimus, V. Ivanauskas teigė norėjęs pakviesti ir daugiau jaunų žaidėjų, bet atsižvelgęs į šalies jaunimo rinktinių, kurių taip pat laukia tarptautinės rungtynės, interesus.

Buvęs ilgametis Lietuvos nacionalinės ekipos puolėjas taip pat pranešė apie papildymą savo trenerių štabe, kuriame kartu su Tomu Ražanausku bei Andriumi Ramonu dirbs 47-erių vokietis Davidas Bergneris.

Paskutinė jo karjeros stotelė buvo trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje rungtyniavęs „Chemnitzer“ klubas, kuriame D. Bergneris ėjo vyriausiojo trenerio pareigas.

Už lietuvių fizinį pasirengimą bus atsakingas kitas vokietis Thomasas Klimmeckas, analitiko pareigas ir toliau eis Rokas Pranaitis.

Rugsėjo 2 d. V. Ivanausko auklėtiniai namuose susikaus su Šiaurės Airija, vėliau sužais dar dvejas atrankos rungtynes išvykose. Iš pradžių lietuviai keliaus į Bulgariją (rugsėjo 5 d.), tuomet aplankys Europos čempionę Italiją (rugsėjo 8 d.).

Į stovyklą Lietuvos rinktinė bursis ateinantį pirmadienį.

Praėjusį pavasarį varžybas Lietuvos ekipa pradėjo pralaimėjimais Šveicarijai (0:1) ir Italijai (0:2) bei atsidūrė penkių komandų C grupės dugne.

Primename, kad V. Ivanauskas Lietuvos rinktinės stratego poste rugpjūčio pradžioje pakeitė pustrečių metų komandai vadovavusį bendravardį V. Urboną, kurio auklėtiniai šiemet pralaimėjo visus 6 žaistus kontrolinius ir oficialius susitikimus.

55-erių kauniečiui tai nebus pirmoji patirtis nacionalinėje komandoje – rinktinės trenerių štabe jis jau dirbo nuo 2003-ųjų iki 2005-ųjų, kai talkino tuometiniam strategui Algimantui Liubinskui.

Per savo trenerio karjerą V. Ivanauskas yra dirbęs Lietuvos, Škotijos, Vokietijos, Azerbaidžano, Gruzijos, Rusijos, Kipro bei Lenkijos klubuose, taip pat kurį laiką ėjo Bresto „Dinamo“ komandos generalinio vadybininko pareigas Baltarusijoje.

Kaip treneris V. Ivanauskas 2006-aisiais su Edinburgo „Hearts“ iškovojo Škotijos taurę, o 2004-aisiais su FBK „Kaunu“ tapo Lietuvos čempionu ir LFF taurės laimėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)