Sutartis numato, kad už 2,4 mln. Didžiosios Britanijos svarų Ūkio bankas atsisako reikalavimo teisių į futbolo klubo turtą, įskaitant klubą valdančios bendrovės akcijų įkeitimą. Atskaičius administravimo išlaidas klubo administratoriams Škotijoje, Ūkio banko kreditoriai atgavo 2,075 mln. svarų (8,7 mln. litų).

„Palyginti su išduotais kreditais, atgauta suma nėra labai didelė, tačiau ji atspindi buvusių banko savininkų ir vadovų investavimo strategiją bei rizikos valdymo problemas, o ne pardavimo proceso kokybę. Tiek Škotijoje, tiek kitose užsienio šalyse, Ūkio bankas veikė nepaisydamas elementarios ekonominės logikos“, – pranešime sakė Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Pinigus investuotojas pervedė iškart, jei bus baigta atsiskaityti su pirmos eilės kreditoriais ir pradėta grąžinti skola Indėlių draudimo fondui, pranešė Ūkio bankas.

Ūkio bankui už paskolas buvo įkeista 29,9 proc. „Hearts“ klubo valdytojos akcijų, ji bankui buvo skolinga 61,6 mln. litų. Kontrolinį bendrovės akcijų paketą valdė Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG), kuriai taip pat yra iškelta bankroto byla.

Bendra Ūkio banko kreditorių reikalavimų suma siekia 1,439 mlrd. litų, iš jų 928 mln. litų - Indėlių draudimo fondui.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną, o nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)