Vilniuje atsidarius “Smėlio arenai”, joje sportuoti galima ištisus metus, o penktadieniais čia karaliauja paplūdimio futbolas.

Anksčiau ši savaitės diena buvo skirta tik suaugusiems futbolo entuziastams, Lietuvos rinktinei ir miesto pirmenybių dalyviams, o nuo šiol dėmesys bus skiriamas ir vaikų futbolui, nes, siekdama prisidėti prie vaikų sportavimo, Paplūdimio futbolo asociacija planuoja dar šiais metais pakviesti sostinės vaikų futbolo akademijas išbandyti futbolą ant smėlio.

Tikimasi, kad, sulaukus asociacijos kvietimo ir paskatinimo, jau 2018 m. akademijose bus įsteigtos bent 5 vyresnių vaikų paplūdimio futbolo grupės, kurios išmėgintų jėgas kitų metų žiemą planuojamame surengti pirmajame vaikų paplūdimio futbolo turnyre.

Vėliau, vasarą, šios vaikų komandos atstovaus Lietuvai tarptautiniame vaikų paplūdimio futbolo turnyre. Netolimoje asociacijos vizijoje – ir Lietuvos vaikų paplūdimio čempionatas.

Asociacijos vadovo Dariaus Laucevičiaus teigimu, Portugalijoje, Ispanijoje, Italijoje stipriausi paplūdimio futbolo klubai turi vaikų grupes, kurios ir treniruojasi, ir dalyvauja įvairiuose turnyruose.

Pajėgiausioje šiuo metu pasaulyje Rusijos paplūdimio futbolo lygoje jau prieš keletą metų įsteigta ir sėkmingai veikia vaikų paplūdimio futbolo akademija, steigiamos paplūdimio futbolo mokyklos, kuriose treneriais dirba žinomi Rusijos treneriai, buvę profesionalūs žaidėjai, turintys ne vieną titulą. Naujai atidarytoje Vengrijos paplūdimio futbolo akademijoje renkamos net pačių mažiausių vaikų grupės.

Be sportinės dalies ne mažiau svarbi yra fiziologinė nauda augantiems ir bręstantiems vaikams. Paplūdimio futbolas gali tapti viena iš pagalbinių priemonių tinkamai griaučių ir raumenų sistemos raidai ir gerinimui.

„Vaikų stovėsena ant smėlio yra fiziologiškai teisinga, taip pat žaidžiant ant smėlio stiprėja kojų raiščiai, čiurnos, neapkraunamas neteisingai augančio vaiko stuburas, paplūdimio futbolo treniruotės vaikams tampa ne tik labai įdomios, bet ir sveikos bei naudingos“, - yra įsitikinęs D.Laucevičius.

Pirmieji Lietuvoje paplūdimio futbolo aikštelę išbandė Talentų futbolo akademijos, bendradarbiaujančios su garsiojo Italijos A.C. „Milan“ futbolo mokykla, auklėtiniai. Vaikai pusantros valandos atliko įvairius pratimus, estafetes, mokėsi jiems neįprastų technikos elementų, žaidė paplūdimio futbolą.

Po šios treniruotės vaikų veiduose švietė tik geros emocijos, nes žaidimas ant smėlio priminė vasaros pramogas, o juos futbolo paslapčių mokantis pats akademijos vadovas, praeityje žinomas futbolininkas Virmantas Lemežis sutiko, kad tokios treniruotės jauniesiems sportininkams gali būti naudingos.

„Vieną kartą į savaitę užsiimti paplūdimio futbolu tikrai galima. Čia, nors ir basomis, tačiau taip pat žaidžiama kamuoliu, o nelygi aikštė padeda lavinti būsimųjų futbolininkų koordinaciją. Tai – visai kitoks futbolas, bet, įvertinus galimą naudą, jį tikrai verta įtraukti į treniruočių procesą“, – dėstė V.Lemežis.

Pasak Talentų akademijos vadovo, jis rekomenduos visiems Talentų akademijos treneriams su savo auklėtiniais išbandyti paplūdimio futbolą, o vėliau su jais aptars gautą naudą ir galimybę akademijoje steigti paplūdimio futbolo grupes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)