2022-aisiais Nikaragvos rinktinės atstovas Panevėžyje žaidė nuomos pagrindais, priklausydamas Jūrmalos „Spartaks“ ekipai. Šį tarpsezonį Lietuvos ir Latvijos ekipoms pavyko pasiekti susitarimą, pagal kurį A. Smithas buvo perleistas „Panevėžiui“ – su juo sudarytas kontraktas dviem sezonams.

24-erių futbolininkas praėjusio sezono „A lygoje“ per 34 mačus pelnė 8 įvarčius bei 5 kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams. Taip pat A. Smithas pasirodė trejose „Hegelmann LFF taurės“ rungtynėse ir abiejuose Konferencijų lygos susitikimuose.

Praėjusiais metais septynias dvikovas Nikaragvos rinktinėje sužaidęs puolėjas, bendraudamas su fk-panevezys.lt svetaine, tikisi dar geresnės atkarpos Aukštaitijos sostinės klube.

„Esu patenkintas pirmuoju sezonu Panevėžyje, kadangi pasiekėme svarbią poziciją. Vis dėlto jaučiu, jog galiu turėti dar geresnį sezoną ir dar labiau padėti komandai.

Sprendimas likti Panevėžyje tikrai nebuvo iš lengvųjų. Turėjau keletą pasiūlymų, tačiau klubas siekė mane išlaikyti – tai yra puiki šeima, tad priėmiau sprendimą karjerą tęsti čia.

Šiemet tikimės pakovoti dėl titulo bei nužygiuoti kuo toliau Konferencijų lygoje“, – įspūdžiais dalinosi „Panevėžio“ puolėjas.

„Kauno Žalgirį“ papildė prancūzas

Lietuvos futbolo A lygos vicečempionas „Kauno Žalgiris“ savo sudėtį papildė dar vienu futbolininku. Komanda pasirašė sutartį su Maxime Spano-Rahou.

Jis tapo ketvirtuoju klubo naujoku prieš artėjantį sezoną ir prisijungė prie anksčiau atvykusių Artūro Dolžnikovo, Igno Plūko ir Xabi Auzmendi.

28-erių metų vidurio gynėjas visą savo karjerą iki šiol rungtyniavo gimtojoje Prancūzijoje. Karjerą „Cannes“ ir „Nimes“ B ekipose pradėjęs futbolininkas kurį laiką taip pat pažaidė „ES Pennoise“ komandoje, o 2014-iasiais papildė aukščiausioje lygoje rungtyniaujantį „Toulouse“ klubą.

„Esu labai patenkintas dėl prisijungimo prie „Kauno Žalgirio“. Dėkoju treneriui ir klubo vadovams už pasitikėjimą. Esu pasiruošęs šiam naujam iššūkiui ir atiduosiu viską dėl šio klubo bei miesto“, – Žalgiris.lt sakė naujokas.

Maxime Spano-Rahou

Būdamas vos 18 naujasis žalgirietis debiutavo „Ligue 1“ čempionate, o nuo 2016-ųjų visą laiką rungtyniavo antroje pagal pajėgumą Prancūzijos lygoje.

„Ligue 2“ pirmenybėse futbolininkas rungtyniavo „Grenoble“ ir „Valenciennes“ ekipose, kuriose sužaidė 85 rungtynes ir kartą pasižymėjo įvarčiu.

M.Spano yra gimęs Prancūzijoje, bet kadangi jo mama yra kilusi iš Alžyro, futbolininkas tarptautinėje arenoje pasirinko atstovauti būtent Alžyrui. Į šios šalies nacionalinę rinktinę Kauno ekipos narys buvo kviečiamas 2019-2020 m.

„Ieškojome pastiprinimo vidurio gynėjų pozicijoje. Maxime yra žaidęs labai aukštame lygyje ir daro tuos dalykus, kurie puikiai tinka mūsų žaidimo filosofijai. Šiuo metu įvedame jį į komandos procesą, norime, kad jis pajaustų komandos draugus, mūsų žaidimo stilių. Laukiame jo debiuto jau artimiausiose kontrolinėse rungtynėse“, – teigė komandos vyr. treneris Rokas Garastas.

Pirmosios kontrolinės rungtynės žalgiriečių laukia jau šeštadienį, sausio 21 dieną. „Kauno Žalgiris“ išvykoje išmėgins jėgas su kaimyninės Latvijos „Liepaja“ klubu.

Maxime Spano-Rahou

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją