Pirmadienį vakare lietuviško futbolo aktualijas nagrinėjanti paskyra „Sveiks valio“ atkreipė dėmesį į kontroversišką žinutę, prie kurios platinimo prisidėjo ir D. Butkus.

PAFF prezidentas pasidalino paveikslėliu, kuriame matoma užbraukta LGBTQ vėliava.

LFF etikos kodeksas draudžia įžeisti asmenų grupės garbę seksualinės orientacijos pagrindais. Už tokį pažeidimą numatoma bauda nuo 100 iki 500 eurų, o taip pat draudimas dalyvauti su futbolu susijusioje veikloje iki dvejų metų.

„Didelio masto“ pažeidimų atvejais, diskvalifikacija gali išaugti iki penkerių metų.

Gal vyresnio amžiaus žmonės nesuvokia, kas tas „Facebook“, kokios naudos ar žalos gali pridaryti ištransliuota žinutė. Bet suaugę žmonės turi prisiimti atsakomybę.
Edgaras Stankevičius, LFF generalinis sekretorius

Delfi pirmadienį paklaustas, kodėl pasidalino tokia žinute, D. Butkus buvo lakoniškas.

„Nieko nenorėjau pasakyti, tiesiog netyčia pasispaudė“, – ištarė PAFF vadovas ir iškart nutraukė pokalbį telefonu.

Bet tokio pasiaiškinimo, atrodo, šiuo atveju ne visiškai pakaks ir LFF, kurios vykdomajam komitetui priklauso D. Butkus.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, jog panevėžiečio žinutė turėtų būti svarstoma LFF etikos komitete.

„Galbūt tai yra asmeninė žmogaus nuomonė, bet tai prieštarauja visam futbolo pasaulio supratimui. Tiek FIFA, tiek UEFA akcentuoja, kad rasizmui ir kitokiai netolerancijai vietos futbole nėra. Keista, kad vykdomojo komiteto narys tokiais dalykais dalinasi. Aš to asmeniškai nesuprantu.

Gal vyresnio amžiaus žmonės nesuvokia, kas tas „Facebook“, kokios naudos ar žalos gali pridaryti ištransliuota žinutė. Bet suaugę žmonės turi prisiimti atsakomybę. Dėl to bus kreiptasi į Etikos komitetą. Ypatingai dabartinėje visuomenėje, dabartiniais laikais tai yra jautri tema, tokie pasisakymai ar pasidalinimai tikrai negalimi. Jie gali pridaryti tam tikros žalos, ir iš to automatiškai išplaukia atitinkamos sankcijos“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Anot jo, LFF administracija jau anksčiau svarstė vykdomojo komiteto narius edukuoti apie socialinius tinklus. Panašu, kad poreikis tik auga.

„Toks vaizdas, kad nelabai supranta socialinės erdvės, kaip per ją reikia bendrauti. Aš nepalaikau, bet žmogus gali turėti asmeninę nuomonę, gali išsakyti kur nors artimoje aplinkoje, padiskutuoti. Tačiau viešai taip teigti tikrai negalima. Keista, kad viešas asmuo taip elgiasi“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

Paklaustas, ar keistas nėra D. Butkaus paaiškinimas, esą užbraukta LGBTQ vėliava pasidalino netyčia, E. Stankevičius traukė pečiais.

„Nebent žmogus tikrai nemoka naudotis socialiniais tinklais... Bet tada klausimas, kam reikalingi tie socialiniai tinklai, jei mes jų neišmanome“, – pažymėjo vienas LFF vadovų.

Užsimerkti prieš D. Butkaus braukomas vėliavas LFF būtų sudėtinga, mat praėjusiais metais motyvuojant pasisakymais „Facebook“ jau buvo nubaustas dabartinei vadovybei oponavęs Paulius Malžinskas.

LFF etikos komitetas tuometiniam Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovui uždraudė dvejus metus dalyvauti federacijos veikloje.

P. Malžinskas tuomet buvo kaltinamas „LFF dalykinės reputacijos žeminimu“ ir „konfidencialios informacijos paskelbimu“.

D. Butkus PAFF prezidentu išrinktas 2017 metais. Buvęs ilgametis Panevėžio „Ekrano“ futbolininkas, epizodiškai pasirodęs ir nacionalinėje rinktinėje, taip pat vadovauja Panevėžio futbolo akademijai, kurios dalininkai yra miesto savivaldybė ir „Panevėžio“ klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (722)