Argentinai sunkiai sekėsi kurti progas prie Meksikos vartų.

Per pirmą kėlinį Lionelio Scaloni auklėtiniai iš esmės neturėjo nė vieno realaus šanso pasižymėti.

Po pertraukos atrodė, jog Meksikos tikslas – išsaugoti lygiąsias, o tai nebūtų blogas variantas jau tašką turinčiai rinktinei, nes paskutiniame ture laukia akistata su Saudo Arabija.

Visgi įpusėjus antram kėliniui Argentinos sirgaliai sprogo iš džiaugsmo. Lionelis Messi sulaukė Angelio di Maria perdavimo iš krašto, Argentinos lyderis kamuolį priėmė maždaug 30 m nuo vartų, turėjo erdvės smūgiui ir tiksliai kamuolį nukreipė į patį vartų kampą.

Lionelis Messi

Meksikiečiai, atrodo, neturėjo plano „B“ tokioje situacijoje arba jis visiškai nepavyko. Vos keli priartėjimai prie Argentinos vartų ir kelios standartinės situacijos, nuo kurių „Albiceleste“ sėkmingai apsigynė.

Galiausiai po labai nevykusios meksikiečių kampinio realizacijos Argentina turėjo šansą greitai atakai, kuri baigėsi kampiniu jau prie Meksikos vartų.

Standartinės situacijos metu L. Messi atliko perdavimą po keitimo aikštėje pasirodžiusiam 21-erių saugui Enzo Fernandezui, šis 87-ą min. įsiveržęs į baudos aikštelę tiksliai kamuolį nukreipė į viršutinį vartų kampą.


Enzo Fernandez

Tai buvo nokautas meksikiečiams, kurie per likusį laiką nesugebėjo atsitiesti.

Argentina paskutiniame ture lapkričio 30 d., trečiadienį, 21 val. susitiks su Lenkija, Meksika – su Saudo Arabija.

Rezultatas (Al Daayenas, „Lusail“ stadionas)

Argentina 2 – 0 Meksika

64' [1:0] Lionelis Messi

87' [2:0] Enzo Fernandezas

Statistika

Argentina planetos pirmenybes pradėjo sensacinga nesėkme 1:2 Saudo Arabijai, tad šiame mače Lionelio Scaloni auklėtiniai neturėjo teisės pralaimėti, kitu atveju jau po grupių etapo keliautų namo.

Savo ruožtu Meksika pirmame mače 0:0 išsiskyrė su Lenkija.

Pastaroji šeštadienį dieną 0:2 nusileido Lenkijai, kuri dabar su 4-iais taškais pirmauja C grupėje.

Argentina (4-2-3-1): Emiliano Martinez; Gonzalo Montiel, Nicolas Otamendi, Lisandro Martinez, Marcos Acuna; Rodrigo De Paul, Guido Rodriguezas; Lionelis Messi, Angel Di Maria, Alexis Mac Allister; Lautaro Martinezas.

Meksika (3-5-2): Guillermo Ochoa; Cesar Montes, Hector Moreno, Nestor Araujo; J. Gallardo, L. Chavezas, A. Guardado, H. Herrera, K. Alvarez; Hirvingas Lozano, Alexis Vega.


Standings provided by Sofascore


Argentiniečiai į Katarą atvyko tikėdamiesi, jog pastarųjų dešimtmečių šalies futbolo simbolis L. Messi pagaliau nuves juos ir į triumfą planetos čempionate.

35-erių „Paris Saint-Germain“ žvaigždė nėra patvirtinęs savo planų, tačiau penktosios pasaulio pirmenybės karjeroje jam turėtų būti paskutinės.

„Albiceleste“ trofėjų yra iškovojusi 1978 ir 1986 metais. 2014-aisiais argentiniečiai paskutinį kartą žaidė finale, o prieš ketverius metus iš kovos pasitraukė aštuntfinalyje.

Meksika jau aštuntą kartą paeiliui kovoja planetos pirmenybėse. Buvęs Argentinos rinktinės strategas Gerardo Martino sieks Meksikos rinktinę pagaliau atvesti į ketvirtfinalį: paskutiniuose 7-iuose pasaulio čempionatuose meksikiečiai savo žygį baigdavo aštuntfinalyje.

Paskutinį kartą Meksika turnyro ketvirtfinalį buvo pasiekusi dar 1986-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją