15-ąją minutę po Edvino Petkaus įvarčio jaunimas pirmavo 1:0.

Po pertraukos praėjusių metų turnyro nugalėtojas "Atlantas" žaidė aktyviau, bet Lietuvos U-19 rinktinę nuo įvarčio kartą gelbėjo skersinis, o keliuose epizoduose - vartininkas Kasparas Guobys.

Paskutinę mačo minutę pasižymėjo jaunimo rinktinės narys Ronaldas Solominas - 2:0.

Kitame pusfinalyje susitiko du Latvijos klubai "Jūrmala" ir Liepojos "Metalurgs-2".

Stipresni buvo „Jurmala“ ekipos futbolininkai įveikę varžovus rezultatu 3:1 (1:0).

Sekmadienį turnyro finale žais Lietuvos U-19 rinktinė ir "Jūrmala" klubas.

Komentarai:

"Rungtynės buvo sunkios. Pirmajame kėlinyje žaidėme labai gerai, greitai įmušėme įvartį ir įvykdėme visus planus. Antrajame kėlinyje jau trūko jėgų, nes mūsų komanda buvo jaunesnė. Sugebėjome atsilaikyti", - sakė Lietuvos U-19 rinktinės strategas Mindaugas Neoras.

"Atlanto" treneris Rimantas Žvingilas teigė, kad kai kuriems žaidėjams atsiliepė nuovargis

"Šią savaitę vieniems mūsų žaidėjams tai buvo jau ketvirtos rungtynės, kitiems - trečios. Be to, penktadienį turėjome ir rimtą treniruotę, todėl atrodėme sunkiai. Galbūt ir neįvertinome varžovų, todėl pradžioje praleidome įvartį. Antrajame kėlinyje "atsibudome" ir gerai juos užspaudėme. Bet neišnaudojome bent trijų "mirtinų" progų, o rungtynių pabaigoje po kontratakos jų puolėjas pabėgo ir įmušė"

Statistika:

U-19 Lietuva 2 - 0 "Atlantas"

15' [1 - 0] Edvinas Petkus

90' [2 - 0] Ronald Solomin

Lietuva U-19: Guobys, Sorokinas, Šuškevičius, Šiburkis, Jarmalavičius, Petkus, Atutis, Miškinis, Drublionis, Švelna, Biskys. Antrajame kėlinyje žaidė: Amplejevas, Černychas, Solominas, Eliošius.

"Atlantas": Pocius, Šiškinas, Birškys, Petreikis, Borusas (55' Laukžemis), Noreika, Navikas, Siličius, Raskovas, Blažys.