"Atlantas" rezultatu 4:2 pranoko "Šilutės" ekipą nepaisant to, kad antrajame kėlinyje žaidė dešimtyje. Net trys mačo įvarčiai krito per paskutines penkias minutes. Šia pergale "Atlantas" užsitikrino patekimą į pusfinalį kaip antra I grupės komanda.

Antrąją pergalę iškovojo ir savo grupės nugalėtoju tapo Lietuvos U-19 rinktinė, kuri 3:1 nugalėjo Klaipėdos "Glestum" futbolininkus ir II grupėje užėmė pirmąją vietą.

Penktadienį 16 valandą rungtynėse dėl 5-os vietos turnyre susitiks "Šilutė" ir "Glestum". Pusfinaliai bus žaidžiami šeštadienį - "Jūrmala" 11 val. susikaus su Liepojos "Metalurgs" dubleriais, o "Atlantas" nuo 14 val. žais su Lietuvos U-19 rinktine.

"Atlantas" 4 – 2 "Šilutė"

10' [0 – 1] Robertas Šmitas

39' [1 – 1] Viktor Raskov

56' [2 – 1] Viktor Raskov

88' [3 – 1] Karolis Laukžemis

89' [4 – 1] Mantas Grigaitis

90' [4 – 2] Lukas Pielikis

60‘ Giga Imnadze ("Atlantas") pašalintas iš aikštės.

"Atlantas": Pocius, Birškys, Babachinas, Liutika, Petreikis, Borusas, Razonas, Bartkus, Siličius, Podelis, Raskovas. Antrajame kėlinyje taip pat žaidė: Imnadzė, Grigaitis, Laukžemis, Laurinaitis, Stonkus, Kniukšta.

Klaipėdiečiai, kurių gretose pasirodė į ekipos peržiūrą atvykęs buvęs "Šiaulių" puolėjas ukrainietis Viktoras Raskovas, pradėjo rungtynes vangokai ir "Šilutė" tuo pasinaudojo – po kelių pavojingų atakų 10-ą minutę krito įvartis krito į klaipėdiečių vartus. Smūgiu iš maždaug dešimties metrų pasižymėjo Robertas Šmitas.

Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą "Atlantui" pavyko rezultatą išlyginti. Po prasiveržimo kairiuoju kraštu ir perdavimo į baudos aikštelės vidurį įmušė V. Raskovas.

Antrajame kėlinyje sužaidus apie dešimt minučių tas pats V. Raskovas įmušė dar kartą. Tačiau dar po kelių minučių "Šilutė" įgijo kiekybinę persvarą. Už antrą geltoną kortelę iš aikštelės buvo išvarytas jaunasis gruzinas Giga Imnadze.

Visgi "Atlantas" kontroliavo žaidimo eigą, ir rungtynių pabaigoje pelnė dar du įvarčius. 88-ą minutę po puikaus perdavimo į baudos aikštelę pasižymėjo Karolis Laukžemis, o dar po minutės smūgiu iš kairiojo atakos krašto Mantas Grigaitis pasiuntė kamuolį vartininkui virš galvos į tinklą. Per pridėtą laiką "Šilutei" paguodos įvartį smūgiu iš maždaug iš 17-18 metrų pelnė Lukas Pielikis.

"Į aikštę išėjo tie patys žaidėjai, kurie rungtyniavo trečiadienį. Pradėjome rungtynes atsipalaidavę, praleidome įvartį ir teko "duoti velnių" žaidėjams. Tada jau pradėjome judėti į priekį ir laimėjome", - apie mačą sakė "Atlanto" trenerio asistentas Rimantas Žvingilas.

Paklaustas apie V. Raskovo žaidimą, treneris atsakė: "Jis dabar nėra pakankamai pasiruošęs fiziškai ir pelnė paprastus įvarčius po gerų perdavimų. Kita vertus, tam kad įmuštum įvartį, reikia žinoti kur atsidurti."

I grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)

1. "Jūrmala"  2 2 0 0 6-0 6
2. "Atlantas" 2 1 0 1 4-3 3
3. "Šilutė"   2 0 0 2 2-9 0 

U-19 Lietuva 3 – 1 Klaipėdos "Glestum"

28' [1 – 0] Brunas Biskys

44' [2 – 0] Fiodor Černych

55' [2 – 1] Deividas Lukošius

75' [3 – 1] Renaldas Stankevičius

Lietuva U19: Každailis, Šuškevičius, Šiburkis, Sorokinas, Jarmalavičius, Atutis, Biskys, Drublionis, Eliošius, Černych, Švelna. Antrą kėlinį žaidė: Amplejevas, Juška, Petkus, Miškinis, Žilys, Solominas, Stankevičius.

Rungtynes aktyviau pradėjo Lietuvos jaunimo rinktinė, tačiau greito įvarčio pasiekti nepavyko. Pirmasis įvartis krito įpusėjus pirmam kėliniui. Po ilgo perdavimo "Glestum" vartininką nuginklavo Brunas Biskys.

"Glestum" vėliau atsakė vienu pavojingu smūgiu iš tolėliau, tačiau kamuolys atsitrenkė į skersinio ir virpsto sandūrą. Pirmo kėlinio pabaigoje Lietuvos U-19 vėl užgulė klaipėdiečių vartus ir tiksliu smūgiu pasižymėjo Fiodoras Černychas.

Antras kėlinys prasidėjo aktyviai, o dešimtą rungtynių minutę "Glestum" atsilikimą sušvelnino Deividas Lukošius. Vis tik jaunimo rinktinei lengviau atsikvėpti leido Renaldo Stankevičiaus įvartis. Iki pat rungtynių pabaigos vyko aštri ir dinamiška kova, netrūko traumų.

"Mums reikėjo atlikti tam tikrą žvalgybą, todėl žaidė daug futbolininkų. Pakeitėmė visus kiek galėjome. Buvo tikrai pranašesni ir pelnytai laimėjome", - komentavo dvikovą Lietuvos U-19 rinktinės strategas Mindaugas Neoras.

"Glestum" treneris Rimantas Skersys sakė, kad turnyras jo auklėtiniams yra labai naudingas: "Mūsų komanda dabar ruošiasi sezonui. Remiamės 16-17 metų žaidėjais ir norime, kad keli vyresni futbolininkai juos pamokytų žaidimo. Vieno tokio vyresnio – vartininko Liudviko Valiaus - šiandien neturėjome. Pripažįstu, kad varžovai tikrai šiandien buvo pranašesni ir laimėjo pelnytai. Bet tuose epizoduose, kai praleidome įvarčius, tikrai pritrūko L. Valiaus patyrimo."

II grupės turnyrinė lentelė:

1. U-19 Lietuva  2 2 0 0 7-1 6
2. "Metalurgs-2" 2 1 0 1 1-4 3
3. "Glestum"     2 0 0 2 1-4 0