Nors beveik pusės milijono skolų slegiamas klubas A lygos licencijos negavo, tačiau uostamiesčio futbolo gerbėjai gali atsikvėpti: šią savaitę Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto (LFF VK) nariai buvo gailestingi „Atlantui“ ir išimties tvarka priėmė į A lygos klubų gretas.

Išimtį federacija padarė ir A lygos licencijos negavusiai „Palangai“. Tad naujame A lygos sezone vėl varžysis 8-ios komandos.

„Tiek „Atlantą“, tiek „Palangą“ priėmėme su tam tikromis išlygomis. Aktualiausios problemos – Klaipėdos klube. Naujas jo savininkas prie jo vairo stojo tik prieš kelias savaites.

Tvarkosi dokumentus, atlieka auditą, žiūri, kokia yra finansinė padėtis. Vykdomojo komiteto susirinkimo metu pristatė „Atlanto“ viziją, ketina atsiskaityti su kreditoriais bei turėti apie 360 tūkstančių eurų biudžetą šiam sezonui.

Yra tam tikri saugikliai, nustatyti terminai, per kuriuos klubas turi likviduoti skolas, visų pirma turės atsiskaityti su žaidėjais. Be to, iki birželio 30 dienos negalės registruoti naujų futbolininkų, kol neatsiskaitys su futbolininkais“, – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Anot jo, kalbant apie „Palangą“, šiame klube buvo problemų dėl jaunimo komandų.

„Suprantame, kokio dydžio miestas yra Palanga, čia nėra pakankamai jaunų futbolininkų, kurie galėtų sudaryti jaunimo ekipą. Norime, kad Palangos sporto centras integruotųsi į futbolo klubą, bet tam reikia miesto tarybos politikų sprendimų.

Dabar – rinkimų metas, greitų sprendimų tikėtis neverta, bet skirtas vienerių metų terminas, kad klubas susitvarkytų savo bėdas“, – kalbėjo T. Danilevičius.

LFF prezidentas atkreipė dėmesį, kad abu klubai vietas A lygoje yra išsaugoję sportiniu principu.

„Atlanto“ finansinius reikalus gelbsti LFF solidarumo lėšos, kurios jau nukreiptos antstoliams, dalis skolų žaidėjams jau padengtos. Be to, anot LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus, „Atlanto“ sąskaitą galėtų papildyti galimi keli žaidėjų perėjimai į kitus klubus, taip pat – miesto savivaldybės lėšos.

Nors kalbant apie uostamiesčio klubą, kol kas žinomas tik savininkas, bet ne žaidėjai ir jai vadovausiantis trenerių kolektyvas, tačiau anot T. Danilevičiaus, būtinas šioje situacijoje ir žmogiškumas.

„Reikia patikėti nauju žmogumi, kuris į futbolą atėjo realiai įvertinęs situaciją. Būtina galvoti ir dėl „Atlanto“, futbolo Klaipėdoje.

Dar klube nėra atliktas iki galo auditas, kai jis bus baigtas, bus žinomos skolos, bus sudarytas kreditorių pirmumo sąrašas, pagal kurį likviduojamos skolos.

Manau, kad klubas bus interesuotas kuo greičiau atsiskaityti su žaidėjais ir registruoti naujus“, – teigė T. Danilevičius. Anot LFF vadovų, „Atlanto“ A lygoje pageidavo pirmenybėse dalyvausiantys klubai.

Nors trečiadienį vakare buvo pranešta apie tai, kad Klaipėdos klube žais buvęs „Sūduvos“ gynėjas Marius Činikas, anot T. Danilevičiaus, žaidėjų registravimo sistema COMET neturėjo leisti klubui registruoti naujo žaidėjo. LFF davė „Atlantui“ terminą – iki birželio 30 d. – susitvarkyti licencijavimo klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją