Antradienį anglai nugalėjo Velsą 3:0 (0:0) ir užtikrintai laimėjo B grupės varžybas (7 taškai). Aštuntfinalyje Garetho Southgate'o auklėtinių laukia antroji A grupės komanda Senegalas.

Du kamuolius į Velso rinktinės vartų tinklą pasiuntė Marcusas Rashfordas. Vėliau puolėjas pareiškė, kad abu įvarčius skiria savo mirusiam draugui. Iškalbinga buvo ir akimirka, kai jis šventė savo įvartį – atsiklaupęs ant kelių nukreipė pirštus ir žvilgsnį į dangų.

„Gaila, bet prieš pora dienų netekau savo draugo, – pasakojo M. Rashfordas. – Jis baigė savo ilgą kovą su vėžiu. Džiaugiuosi, kad jam galėjau paskirti šiuo du įvarčius. Jis buvo geras mano bičiulis ir visuomet mane labai palaikė.“

Antrasis puolėjo įvartis kartu buvo ir 100-asis Anglijos įvartis pasaulio čempionatuose. „Trijų liūtų“ rinktinė sekmadienį stos į aštuntfinalio dvikovą su Senegalu.

„Labai džiaugiuosi, kad esame kitame etape, nes su šia komanda puoselėju dideles ambicijas. Tikiu, kad galime daug toliau nužygiuoti“, – neabejojo M. Rashfordas, Katare jau pelnęs tris įvarčius.

Pagyrų jam negailėjo anglų strategas G. Southgate'as: „Aš manau, kad jam tai labai svarbu ir jis tam yra itin gerai pasirengęs.“

Savo ruožtu Velsas patyrė visišką fiasko planetos pirmenybėse – A grupėje liko paskutinėje vietoje su vos vienu tašku.

Gandus apie savo ateitį nacionalinėje ekipoje po rungtynių išsklaidė rinktinės kapitonas Garethas Bale'as.

„Aš ir toliau žaisiu rinktinėje. Tol, kol galėsiu ir norėsiu“, – kalbėjo 33-ejų metų „Los Angeles“ puolėjas, pirštu dūręs į naujausią iššūkį – 2024 metų Europos čempionato atranką, kuri prasidės kitų metų kovą.

Į JAV futbolo lygą vasarą persikėlęs penkiskart UEFA Čempionų lygos čempionas Velso rinktinėje sužaidė jau 111 rungtynių.

Pasaulio futbolo čempionato atkrintamųjų varžybų medis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją