55 metų specialistas pasirašys dvejų metų sutartį ir vadovaus komandai iki 2010-ų metų Pasaulio čempionato pabaigos, kuris pirmą kartą futbolo istorijoje įvyks „juodajame žemyne“ - Pietų Afrikos Respublikoje. B. van Marwijkas taps jau 38-uoju „oranžinių“ treneriu ir oficialiai bus pristatytas kovos 31 dieną.

„Tai yra aukščiausias įvertinimas, kuris gali būti suteiktas treneriui. Tai yra kažkas, ko lauki su didžiuliu malonumu, tačiau kartu ir didžiulis iššūkis dirbti su geriausiais žaidėjais Olandijoje“, - džiaugsmo neslėpė B. van Marwijkas.

„Esu laimingas, kad klubas leido išsipildyti mano svajonei. Jaučiu pareigą „Feyenoord“ komandai, todėl artimiausiu metu sukoncentruosiu savo dėmesį būtent klubui“, - pridūrė strategas.

Strategas, kuris būdamas futbolininku rungtyniavo atakuojančio saugo pozicijoje ir tik kartą atstovavo šalies reprezentacinei komandai, turi nemažą patirtį trenerio darbe.

Karjerą jis pradėjo mažai kam žinomoje „Fortuna Sittard“ ekipoje, o vėliau vadovavo šešiskart Vokietijos Bundeslygos čempione tapusiai Dortmundo „Borussia“ vienuolikei, o 2002-aisiais metais su „Feyenoord“ triumfavo UEFA taurės turnyre.

Kaip jau skelbėme anksčiau, 43-jų M. van Bastenas, apie savo pasitraukimą iš rinktinės po senojo žemyno pirmenybių paskelbęs dar praėjusiais metais, liepos mėnesį taps vyriausiuoju Amsterdamo „Ajax“ klubo treneriu.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją