Praėjusį savaitgalį draugiškose rungtynėse nei vokiečiai, nei olandai nesugebėjo įveikti varžovų. Vokietija svečiuose sužaidė 3:3 su Ukraina, o Olandija namie dvikovą su Šveicarija baigė be įvarčių, tad antradienį komandos kausis tik dėl pergalės.

„Nors rungtynės pavadintos draugiškomis, bet jos nebus tokios. Tai bus ypatingas mačas. Mes žūtbūt sieksime nugalėti priešininkus“, - teigė Olandijos rinktinės saugas Markas van Bommelis.

Per futbolo istoriją vokiečiai ir olandai aikštėje santykius aiškinosi 37 kartus. 13 kartų laimėjo Vokietija, 10 – Olandija, o 14 rungtynių baigėsi taikiai.

Šių šalių rinktinių kovos visada vyksta atkakliai, o kartais net šiurkščiai. 1990 metų pasaulio čempionato rungtynėse įvyko didelis konfliktas, kurį futbolo pasaulis atsimena iki šiol. Aikštėje susikibo vokietis Rudi Volleris ir olandas Frankas Rijkaardas. Pastarasis net apspjaudė savo oponentą.

Pastarąjį kartą Vokietija Olandiją nugalėjo 1996 metais, kai laimėjo kontrolinį mačą rezultatu 1:0.

Antradienį olandų gretose nebus vieno lyderių puolėjo - Robino van Persie. Londono „Arsenal“ klubo, kuriam atstovauja šis žaidėjas, treneris Arsene'as Wengeras paprašė Olandijos rinktinės trenerio Berto van Marwijko, kad šis leistų puolėjui pailsėti ir pasirengti Anglijos čempionato kovoms.

Vokietijos rinktinei jau galės padėti kelio traumą išsigydęs Miroslavas Klose. Šis su Ukrainos komanda nerungtyniavęs puolėjas Vokietijai per 112 rungtynių yra pelnęs 62 įvarčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją