E. ten Hagas su „raudonaisiais velniais“ pasirašė sutartį iki 2025 metų birželio, su galimybe ją pratęsti.

E. ten Hagas nuo 2017 metų treniravo Amsterdamo „Ajax“ komandą. Su ja du kartus laimėjo Nyderlandų čempionatą, du kartus iškovojo šalies taurę ir sykį – Supertaurę.

Jaunystėje jis pats profesionaliai žaidė futbolą – centro gynėjo pozicijoje rungtyniavęs olandas didžiąją karjeros dalį praleido Enšedės „Twente“ komandoje.


„Manchester United“ Anglijos čempionate šiuo metu kol kas užima 6-ąją poziciją tarp 20 ekipų ir rizikuoja nepatekti į kito sezono tarptautines klubines varžybas, o ypač – į Čempionų lygą.

E. ten Hagas taps penktuoju nuolatiniu treneriu Mančesterio klube nuo 2013-ųjų, kai su juo atsisveikino Alexas Fergusonas. Per šį laikotarpį komanda turėjo ir tris laikinuosius trenerius.

Vasarą „Manchester United“ gali supurtyti daug permainų. Baigiasi Paulio Pogba ir Jesse Lingardo kontraktai, neaiški Cristiano Ronaldo, Marcuso Rashfordo ir kai kurių kitų futbolininkų ateitis klube.

E. ten Hagas bus antrasis treneris olandas per visą Mančesterio ekipos istoriją. 2014-2016 m. komandą ne itin sėkmingai treniravo Louisas van Gaalas.


„Man didelė garbė imtis trenerio pareigų „Manchester United“ klube. Nekantriai laukiu šio iššūkio, – kalbėjo nuo kito sezono Anglijoje dirbsiantis E. ten Hagas. – Žinau klubo istoriją ir fanų aistrą. Esu kaip niekada nusiteikęs tobulėti su komanda ir padėti jai pasiekti tą sėkmę, kokios ji ir nusipelno. Anaiptol nėra lengva palikti „Ajax“ po tokių neįtikėtinų metų. Padarysiu viską, kad šis sezonas būtų sėkmingas, prieš persikeldamas į Mančesterį.“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją