21-erių E. Haalandas prie Pepo Guardiolos vadovaujamos komandos prisijungs liepą. „Man City“ norvego persikėlimas kainuos 60 mln. eurų išpirką.

Šiuo sandoriu klubas baigė ieškoti naujos įvarčių mašinos vietoj Sergio Aguero, kuris praėjusią vasarą persikėlė į „Barceloną“.

E. Haalandas Dortmundo gretose nuo 2020 m. sausio per 88 rungtynes pelnė 85 įvarčius. Į Dortmundą norvegas persikėlė iš Zalcburgo „Red Bull“.

La Liga“ milžinai Madrido „Real“ ir „Barcelona“ taip pat bendravo su E. Haalandu, tačiau norvegas nusprendė sukti į „Premier“ lygą.

Norvego prisijungimas prie „Man City“ būtų vienas didžiausių sandorių šią vasarą.

Norvegas turėtų sudaryti sutartį 5-iems sezonams iki 2027 metų.

Manoma, jog E. Haalando alga galėtų siekti 400 tūkst. svarų sterlingų per savaitę: maždaug tiek, kiek dabar uždirba saugas Kevinas de Bruyne.

Puolėjo sutartis su „Borussia“ galiojo iki 2024 metų, tačiau klubas buvo numatęs solidžią išpirką, anot „Man City“ šaltinių, ne 75 mln. eurų, kaip anskčiau skelbta žiniasklaidoje, o 60 mln. eurų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją