Oliverio Buffo baimės išsipildė – išvakarėse paklaustas apie grupių etapo burtus, „Žalgirio“ saugas iš Šveicarijos tvirtino visiškai nepageidaujantis susidurti su savo tautiečiais.

30-metis futbolininkas verčiau būtų išbandęs jėgas su Londono „West Ham“ (Anglija), bet burtus traukusių Čekijos ir Turkijos futbolo legendų Vladimiro Šmicero bei Volkano Demirelio rankos garsiausių vardų Lietuvos čempionams pašykštėjo.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera – trečiame pagal pajėgumą krepšelyje buvusiems vilniečiams dabar atsiveria neblogos galimybės jau debiutiniame sezone pakovoti dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

„Su grandais nesusitiksime, todėl viskas gerai. Grupė yra gera, rimta, įdomi, be akivaizdaus favorito. Reikia nusiteikti, analizuoti varžovus ir žaisti“, – kalbėjo treneris Vladimiras Čeburinas.

„Skambių varžovų negavome – tokių kaip, pavyzdžiui, „West Ham“. Burtus vertinčiau normaliai, visi varžovai įveikiami. Favoritas popieriuje – „Basel“ klubas, tačiau bet kuri komanda gali iššauti. Mes jau įrodėme, kad galime kovoti su stipriais varžovais. Reikia tikėti savo jėgomis, augti ir tobulėti. Mums tai bus pirmi metai ir gera patirtis“, – pridūrė kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Prožektorių šviesoje H grupės kovas pradės būtent „Basel“, kadangi praėjusiame dešimtmetyje šiai komandai labiau įprasta būdavo žaisti Čempionų lygoje: apie tuos laikus daug papasakoti gali tiek komandos kapitonas Fabianas Frei, tiek šią vasarą trenerio postą užėmęs jo bendrapavardis Alexanderis – rezultatyviausias visų laikų Šveicarijos rinktinės futbolininkas.

Bet 20 kartų šalies čempione tapusi ekipa titulo nesusigrąžina nuo 2017 metų, o praėjusiame sezone finišavo antra.

Nors „Basel“ H grupėje atsidūrė čempionų apsuptyje, šveicarai didelės grėsmės, panašu, nejaučia.

„Vertinant iš sportinės pusės, „Basel“ komandai tai yra absoliučiai peržengiama grupė. Tik gaila, jog didelio žiūrovų susidomėjimo ji veikiausiai nesulauks“, – trumpai drūtai įvertino populiarus Šveicarijos dienraštis „Blic“.

A. Frei nuomonė – tokia pati.

„Manau, kad mūsų grupė yra įveikiama, ir mes padarysime viską, kad žiemą dar tęstume kovas Europoje. Kalbant apie varžovus, „Slovan“ yra istorinis klubas, „Žalgiris“ taip pat turi panašų statusą, bent jau Lietuvoje.

Mano nuomone, didysis klaustukas yra dėl „Piunik“. Šiaip ar taip, mes stropiai pasiruošime visoms dvikovoms, tikiuosi, sirgaliai taip pat padės, lydės mus ir į išvykas“, – komentavo 43-ejų treneris.

Kone aidu tos pačios mintys kartojamos ir Slovakijoje. Bent jau rekordinius 12 kartų nacionalines pirmenybes laimėjusios „Slovan“ vairininkas V. Weissas demonstruoja optimizmą.

„Šioje lygoje tikrai yra ir garsesnių, ir stipresnių komandų, bet burtai yra burtai, turėsime prisitaikyti. Tikiu, kad pasieksime gerų rezultatų. Favoritas atrodo „Basel“, bet mes dar pažiūrėsime, ką galime dėl to padaryti. Kita vertus, nė vienas mačas nebus lengvas pasivaikščiojimas“, – dėstė 57-erių specialistas, praeityje ketvertą metų vadovavęs ir nacionalinei Slovakijos rinktinei, taip pat treniravęs Gruziją.


Beje, „Slovan“ sudėtyje yra ir jo sūnus Vladimiras, kadaise priklausęs „Manchester City“ (Anglija) klubui ir sužaidęs 77 mačus nacionalinėje komandoje.

Paskutinė ekipa H grupėje „Piunik“, kaip ir „Žalgiris“, europinio turnyro grupių etapą pasiekė pirmą kartą istorijoje.

Čempionų lygos atrankoje šį sezoną armėnai pateikė vieną didžiausių staigmenų įveikdami Rumunijos čempionus Klužo CFR. Kelią į Europos lygą armėnams užkirto nesėkmė baudinių serijoje prieš Tiraspolio „Sheriff“ (Moldova).

Grupių etapas prasidės rugsėjo 8 d., tikslų rungtynių tvarkaraštį per artimiausią parą po burtų nustatys UEFA.

Grupės nugalėtojas iškart pateks į aštuntfinalį, antrą vietą užėmusi komanda dėl vietos atkrintamosiose susitiks su Europos lygos grupių etape trečią vietą užėmusia ekipa.

Debiutas Konferencijų lygoje „Žalgirio“ kišenę papildys mažiausiai 2,94 mln. eurų – tokią išmoką gaus kiekviena grupių etapą pasiekusi ekipa.

Papildomai užsidirbti sostinės klubas galės aikštėje: kiekviena pergalė bus įvertinta 500 tūkst. eurų premija, lygiosios – 166 tūkst. eurų. Be to, grupių nugalėtojams atiteks dar 650 tūkst. eurų, antrą vietą užimsiančioms komandoms – 325 tūkst.

Tarptautinį pasirodymą šią vasarą „Žalgiris“ pradėjo iš Čempionų lygos kvalifikacijos eliminuodamas „Ballkani“ (Kosovas, 1:1 ir 1:0) bei „Malmo“ (Švedija, 1:0 ir 2:0), tačiau užkliuvo už trečiojo barjero – Budės „Glimt“ (Norvegija, 0:5 ir 1:1).

Europos lygos lemiamame atrankos etape bendru rezultatu 3:4 (0:1, 3:3) nusileista Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) ekipai.

Praėjusiame sezone, kuris buvo inauguracinis, pirmąjį Konferencijų lygos titulą iškovojo „Roma“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją