Lietuvos futbolo A lygos 16 turo dvikovoje „Žalgiris“ šeštadienį namuose 0:1 nusileido „Stumbrui“. Prieš šias rungtynes žalgiriečiai šalies pirmenybėse buvo iškovoję keturias pergales iš eilės.

Pergalėmis pasibaigė ir pasirodymas Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre bei praėjusį sekmadienį vykusi kontrolinė akistata su Rygos FS ekipa iš Latvijos.

Tai galima apibūdinti vienu žodžiu – arogancija. Aš savo žaidėjus po rungtynių dažniausiai ginu, bet kai mes matome, kad futbolininkų žaidime nėra net ir bazinio atsidavimo, kai jie galvoja, kad net ir nežaisdami visa jėga vis tiek laimės, tai jau yra arogancija. Ir už tai būtų galima net ir atlyginimą nupjauti.
Aurelijus Skarbalius

Tačiau Kauno komanda šią „Žalgirio“ pergalių seriją nutraukė. O tuo pačiu pratęsė kitą, ne tokią malonią žalgiriečių seriją. „Žalgiris“ nesugeba įveikti „Stumbro“ jau penktose rungtynėse iš eilės.

Vis dėlto, „Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius po pralaimėjimo nebuvo linkęs kalbėti apie serijas ir bedė pirštu į futbolininkų nusiteikimą. „Mes negalvojame apie jokias – tiek neigiamas, tiek ir teigiamas serijas.

Mūsų tikslas – koncentruotis tik į artimiausias rungtynes. Kai mums tai pavyko, mes ir laimėjome keturis kartus iš eilės. Koncentruodavomės į rungtynes ir kiekvienose iš jų rodydavome savo geriausias savybes, – pareiškė A. Skarbalius. – Šiaip jau pralaimėti geresnei komandai nėra gėda.

„Stumbras“ nėra bloga komanda. Bet mes, „Žalgiris“, visada siekiame būti geresni. Tačiau kai pralaimi dėl neteisingai įvertintos situacijos, prastos koncentracijos ar paprasčiausios tinginystės – tai yra visai kas kita.

Tai galima apibūdinti vienu žodžiu – arogancija. Aš savo žaidėjus po rungtynių dažniausiai ginu, bet kai mes matome, kad futbolininkų žaidime nėra net ir bazinio atsidavimo, kai jie galvoja, kad net ir nežaisdami visa jėga vis tiek laimės, tai jau yra arogancija. Ir už tai būtų galima net ir atlyginimą nupjauti.“

Šiose rungtynėse „Žalgiriui“ dėl viršyto geltonų kortelių limito negalėjo padėti Saulius Mikoliūnas ir Slavko Blagojevičius, o dvikovą startinėje sudėtyje pradėjęs Jeremy Manzorro dar pirmo kėlinio pabaigoje patyrė traumą ir buvo pakeistas.

Tačiau pasak A. Skarbaliaus, tai negali būti prasto komandos žaidimo pateisinimai. „Visų pirma, J. Manzorro trauma jokios įtakos žaidimui neturėjo, nes žaidėjai ir iki jos nesilaikė taktinio plano. „Stumbrui“ pavyko mus įvelti į jiems parankų žaidimą.

Varžovai fiziškai yra geresni už daugelį A lygos komandų. Taktiškai jie irgi turi labai aiškų planą, dengiasi asmeniškai, stengiasi įvelti varžovus į individualias dvikovas ir kai jiems tai pavyksta, jie būna geresnė komanda.

Šį kartą mūsų taktinis planas nepavyko, jiems – pavyko. Be to, mes šiandien darėme labai daug klaidų, o varžovai klydo rečiau. Ir dar yra psichologinis aspektas, – pastebėjo „Žalgirio“ strategas. – Kodėl mums su „Stumbru“ nepavyksta laimėti, nors mes ir manome, kad esame geresnė komanda ir geresni žaidėjai?

Nes varžovai turi daugiau aistros. Jie čia atvažiavo tam, kad susikurtų karjeras, gyvenimus. Jie tikrai neuždirba daugiau pinigų už mūsų žaidėjus.

Ir jei leidi tokiai komandai rungtynėse tuo gyventi, jie iš karto įgyja pranašumą. Tad ir sakau, mes šiandien buvome arogantiški ir todėl pralaimėjome.“

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais birželio 20 d. su „Palangos“ ekipa. Ši A lygos 17 turo dvikova LFF stadione prasidės 18 val.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Marijampolės „Sūduva“15123034:839
2.Vilniaus „Žalgiris“1694327:1431
3.Trakų „Trakai“1866622:1824
4.Klaipėdos „Atlantas“1663718:2321
5.Kauno „Stumbras“1654712:1519
6.Palangos „Palanga“1744912:2916
7.„Kauno Žalgiris“1543810:1915
8.Jonavos „Jonava“1735915:2414

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Liviu Antalis („Žalgiris“) ir Ovidijus Verbickas („Sūduva“) – po 8 įvarčius, Tomašas Malecas („Žalgiris“) – 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)