Paskutinio turo rungtynės su portugalais korėjiečiai jau 5 min. atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje po tikslaus Ricardo Hortos smūgio, tačiau 27 min. rezultatą išlygino nuo Cristiano Ronaldo peties atšokusį kamuolį į vartus nukreipęs gynėjas Young-Gwon Kimas.

Jau per teisėjo pridėtą laiką Pietų Korėjos atstovai surengė greitą ir rezultatyvią kontrataką. Heung-Min Sonas vienas prasiveržė per visą aikštę, atliko tikslų perdavimą Hee-Chan Hwangui, kuris pelnė korėjiečiams gyvybiškai svarbų įvartį (2:1).

Portugalija vietą kitame etape buvo užsitikrinusi jau anksčiau ir grupėje finišavo pirma. Pietų Korėjos rinktinė su 4 taškais grupėje užėmė antrąją vietą, pagal įvarčių santykį pranokusi tiek pat taškų surinkusį Urugvajų, kuris savo paskutinėse čempionato rungtynėse 2:0 pranoko Ganą.

Urugvajui ir Ganai čempionatas baigėsi.


Azijiečiams pralaimėtose rungtynėse Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santosas nevengė eksperimentuoti. Jis pakeitė didžiąją komandos starto sudėties dalį. C. Ronaldo rungtyniavo nuo pirmųjų minučių, tačiau antrojo kėlinio viduryje Portugalijos futbolo superžvaigždė taip pat buvo pakeista.

Dramatiškų rungtynių santrauką galite pamatyti čia.

Primename, kad jau aiškios šešios iš aštuonių aštuntfinalio porų. Tai: Nyderlandai – JAV, Anglija – Senegalas, Argentina – Australija, Prancūzija – Lenkija, Marokas – Ispanija ir Japonija – Kroatija.

Dabar Portugalija ir Pietų Korėja laukia, su kuriomis G komandomis teks susiremti aštuntfinalyje. Vietą atkrintamosiose varžybose šioje grupėje jau anksčiau laiko rezervavosi Brazilija, kitos trys komandos (Serbija, Šveicarija ir Kamerūnas) dar turi šansų nugvelbti antrąjį kelialapį į kitą etapą. Visos aštuntfinalio poros paaiškės penktadienio vakarą.

Pietų Korėja 2 – 1 Portugalija

5' Ricardo Horta (0:1)
27' Young-Gwon Kim (1:1)
91' Hee-Chan Hwang (2:1)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją