LFF vadovai kadenciją baigusiam prezidentui įteikė padėką, simbolinius Lietuvos rinktinės marškinėlius ir pakvietė jį apsilankyti artimiausiose rungtynėse.

V. Adamkus išreiškė palaikymą LFF iniciatyvoms pritraukiant vaikus į futbolą per masinio futbolo projektus bei LFF planams restruktūrizuoti jaunimo ugdymą ir trenerių kvalifikacijos kėlimą, o taip pat pasveikino su gauta teise Lietuvoje organizuoti 2020 m. pasaulio salės futbolo čempionatą Lietuvoje. Prezidentas vylėsi, jog tai paspartins bendrą šalies futbolo progresą.

Prezidento aistra futbolui gimė dar paauglystėje, kai jis Kaune su bendraminčiais bėgdavo iš pamokų gainioti kamuolį vietinėse aikštelėse.

1943 metais jis su Kauno jaunių LGSF (Lietuvos gimnastikos sporto federacijos) komanda iškovojo Kauno miesto A klasės futbolo čempionato nugalėtojų trofėjų. V. Adamkus futbolu domėtis skatino ir kitus, o pats rimtai užsiėmė ir lengvąja atletika.

1948 m. V. Adamkus atstovavo Lietuvai Niurnbergo pavergtų tautų olimpiadoje, kurioje iškovojo du aukso medalius ir du sidabro medalius lengvosios atletikos rungtyse. Taip pat jis iš arti stebėjo ir Lietuvos futbolo rinktinės triumfą olimpiados finale prieš Ukrainą.

LFF prezidentas Tomas Danilevičius tvirtino, kad iš prezidento buvo galima pasisemti daug įdomių žinių: „Mums buvo didžiausia garbė, jog galėjome iš pirmųjų lūpų išgirsti istoriją apie Lietuvos futbolo vystymąsi iš Jo Ekscelencijos Valdo Adamkaus.

Viena yra tai perskaityti statistikos knygose, kita – klausyti iš žmogaus, kuris visą procesą matė iš arti. Taip pat jis pateikė puikių įžvalgų apie dabartinę Lietuvos futbolo situaciją ir mums tai buvo labai svarbu išgirsti. Tokios nusipelniusios asmenybės mus tik dar labiau įkvepia garsinti Lietuvos vardą“.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius taip pat džiaugėsi motyvuojančiu susitikimu: „Norime padėkoti Jo Ekscelencijai už jaukų priėmimą. Džiugu, kad prezidentas iki šiol domisi Lietuvos futbolo aktualijomis ir jam rūpi jo vystymasis.

Iš jo išgirdome brandžių ir įkvepiančių minčių. Smagu, kad mūsų požiūrio taškai į futbolo situaciją Lietuvoje sutampa, o tokio iškilaus žmogaus palaikymas įpareigoja dar sunkiau dirbti dėl užsibrėžtų tikslų ir tobulėti“.

Valdas Adamkus, Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)