Per 7 žaistas rungtynes šį sezoną MFA „Žalgiris“-MRU pelnė 13 įvarčių ir pagal šį rodiklį A lygoje užima tik ketvirtą poziciją. Tuo metu 8 rungtynes sužaidusi „Banga“ šiais metais turi didelių problemų tiek gynyboje, tiek ir puolime, o apie tai iškalbingai byloja 39 praleisti ir vos 1 įmuštas įvartis.

Su dideliais lūkesčiais rungtynes pasitinkanti MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkė Nadiia Veherych teigė, kad nors paskutinių kelių turų rezultatai nebuvo džiuginantys, tačiau komandos žaidimas nuosekliai gerėja. Praėjusią savaitę žalgirietės lygiosiomis 3:3 sužaidė su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa, o du įvarčius nugalėtojoms pelnė po keitimo aikštėje pasirodžiusi 20-metė futbolininkė iš Ukrainos. Tai buvo pirmieji N. Veherych įvarčiai šį sezoną A lygoje.

„Labai ilgai laukiau savo pirmojo įvarčio, tad kai pagaliau pamačiau kamuolį tinkle apėmė labai stiprios emocijos. Esu puolėja ir mano darbas – pelnyti įvarčius. Faktiškai kiekvienose rungtynėse šį sezoną turėjau progų, tačiau pasižymėti nepavykdavo. Kažko vis pritrūkdavo – kai kur paprasčiausios sėkmės, kai kur – geresnio išpildymo, koncentracijos. Iš tiesų, labai apsidžiaugiau kai vos pasirodžiusi aikštėje, galima sakyti – pirmu prisilietimu prie kamuolio įmušiau įvartį. Tai pridėjo pasitikėjimo, užtikrintumo aikštėje. Labai geras jausmas buvo ir po antrojo įvarčio, tik šiek tiek apmaudu, kad nepavyko pasižymėti trečią kartą, nes tai galėjo nulemti pergalę rungtynėse su „Hegelmann“ komanda“, – teigė N. Veherych.

Pačioje rungtynių su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa pabaigoje N. Veherych išbėgo viena prieš varžovių vartus, bet vietoje smūgio atliko perdavimą geresnėje pozicijoje buvusiai komandos draugei. Deja, Insai Fischer pasiųsti kamuolio į tinklą nepavyko ir žalgirietės nepasinaudojo auksine proga išplėšti pergalę. Tačiau prisiminusi šį epizodą 20-metė futbolininkė sakė, kad dėl savo sprendimo nesigaili.

„Surengėme labai gerą ataką, bėgdama su kamuoliu turėjau laiko įvertinti situaciją, mačiau, kad dešinėje link vartų veržiasi Insa, jos padėtis tikrai buvo palankesnė, tad atlikau perdavimą. Labai gaila, kad jai nepavyko pataikyti į vartus, bet jei būtų galimybė pakartoti šią ataką, aš ir vėl perduočiau kamuolį Insai“, – tikino žalgirietė.

Pasak N. Veherych, jai asmeniškai rungtynės su „Hegelmann“ buvo geriausios šį sezoną. „Šį sezoną komandoje žaidžia daug užsieniečių, o mano anglų kalbos žinios nėra pačios geriausios, tad buvo rungtynių, kai tikrai kildavo nesusipratimų dėl paprasčiausio kalbos barjero. Tačiau mes daug dirbame treniruotėse, stengiamės tobulinti žaidimą, gerinti savitarpio ryšius aikštėje. Paskutinėse rungtynėse treneriai man leido žaisti atakos smaigalyje, buvome sutarę, kur turiu bėgti, kur galiu tikėtis sulaukti perdavimų – ir šį kartą beveik viskas pavyko. Tikrai galėjome įmušti ir daugiau įvarčių, deja, ir vėl nepavyko išnaudoti kelių labai gerų progų. Tačiau iš esmės mūsų žaidimas antroje rungtynių dalyje buvo tikrai geras“, – konstatavo N. Veherych.

20-metei futbolininkei žaidimas Lietuvoje – ne naujiena. N. Veherych MFA „Žalgiris“-MRU gretose debiutavo dar pernai, tačiau sužaidusi šešias rungtynes nusprendė grįžti į gimtinę. Ukrainoje futbolininkė papildė Donecko „Šachtar“ klubo sistemoje įkurtą moterų futbolo komandą ir su ja pernai žaidė Ukrainos Pirmoje lygoje. „Pas mus praėjusiais metais daugelis aukščiausioje vyrų futbolo lygoje žaidusių klubų įkūrė ir moterų komandas. Donecko „Šachtar“ gretose buvo suburtos pajėgios Ukrainos futbolininkės, mes labai sėkmingai žaidėme Pirmoje lygoje, pirmame rate laimėjome visas rungtynes ir žiemą ruošėmės antrai sezono daliai. Tačiau vasario 24 dieną prasidėjęs karas viską pakeitė. Prasidėjus Rusijos puolimui buvau Kijeve, kelias dienas svarsčiau ko griebtis, o galiausiai su mama ir sese nusprendėme trauktis į Lietuvą.

O mano tėtis liko Ukrainoje, su juo dabar bendraujame tik telefonu ar internetu. Atvykusi į Vilnių nusprendžiau vėl prisijungti prie MFA „Žalgiris“-MRU komandos, netrukus čia persikėlė ir dar viena Donecko „Šachtar“ futbolininkė Polina Yanchuk. Be abejo, sunku žaisti futbolą, kai gimtinėje vyksta karas, žūsta žmonės, naikinami mūsų miestai. Aš pati esu kilusi iš Lvovo srities, pas mus intensyvių karo veiksmų nebuvo, tačiau Ukrainos rytuose vyksta protu nesuvokiami dalykai. Vis dėlto, stengiuosi treniruotėse ir rungtynėse atiduoti visas jėgas, nes dabar esu MFA „Žalgiris“-MRU narė ir mano tikslas – padėti komandai siekti pergalių bei titulų“, – kalbėjo N. Veherych.

Šį sezoną po 7 rungtynių 11 taškų surinkusi MFA „Žalgiris“-MRU komanda LMFA A lygoje užima trečią vietą. 2020 ir 2021 m. Lietuvos vicečempionėmis tapusios žalgirietės antrą pirmenybių ratą užbaigs akistatomis su Gargždų „Banga“, Joniškio „Saned“ ir FK „Vilnius“ komandomis.

„Tikrai norisi užbaigti pirmą sezoną dalį geriausiomis nuotaikomis, laimėjus visas likusias rungtynes. Būtų puiku, jei man pavyktų prisidėti prie komandos pergalių įvarčiais, nes esu puolėja ir mano darbas – pelnyti įvarčius. Tačiau tikrai neturiu kažkokių asmeninių ambicijų, visgi svarbiausia – komandos sėkmė. Manau, kad šiais metais turime daug pajėgių žaidėjų, sudėtis yra stipresnė nei pernai, tad tikrai galime Lietuvoje kovoti dėl aukščiausių vietų. Tiesa, Šiaulių „Gintros“ persvara turnyrinėje lentelėje yra labai didelė, bet mes tikrai galime grumtis ir su šiaulietėmis. Kita vertus, šiais metais A lygoje kautis reikia su visomis varžovėmis, lengvų rungtynių beveik nebūna, o į medalius pretenduoja net keturi kolektyvai. Dėl to čempionatas yra labai įdomus ir nenuspėjamas. Vis dėlto, tikiu, kad mums pavyks apginti savo pozicijas ir iškovoti medalius“, – vylėsi MFA „Žalgiris“-MRU ekipoje žaidžianti futbolininkė iš Ukrainos.

LMFA A lygos 9 turo rungtynės tarp MFA „Žalgiris“-MRU (11 taškų) ir Gargždų „Bangos“ (0 tšk.) sekmadienį LEU stadione prasidės 12.30 val. Tuo metu nuo 15 val. Pakruojyje susitiks ketvirtą vietą užimanti Joniškio „Saned“ (10 tšk.) ir penktoje esanti Kauno rajono „Hegelmann“ (7 tšk.), o Vilniuje žais antroje vietoje žengiantis FK „Vilnius“ (14 tšk.) ir pirmą vietą užimanti Šiaulių „Gintra“ (22 tšk.).