Žalgiriečių gretose šiose rungtynėse debiutavo Davidas Ngogas. Jis rungtyniavo atakos smaigalyje, tuo tarpu Liviu Antalis susitikimą pradėjo kairiajame krašte. Atraminių saugų duetą šį kartą sudarė Karolis Uzėla ir Modestas Vorobjovas, o Mantas Kuklys žaidė aukščiau.

Nuo pat pirmųjų minučių žaidimas vyko „Jelgavos“ aikštės pusėje, tačiau pusprogės rungtynių pradžioje įvarčiais nevirto. Sužaidus dešimt minučių pirmą kartą arti tikslo buvo svečiai – po tolimo perdavimo iš gilumos vienas iš Latvijos ekipos futbolininkų suklaidino gynėją ir iš dėkingos situacijos baudos aikštelėje smūgiavo į vartus. Žalgiriečius išgelbėjo puikiai sužaidęs Martinas Berkovecas.

Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo viskas, ką „Jelgava“ pademonstravo pirmoje rungtynių dalyje. Visas žaidimas iki pertraukos vyko varžovų aikštės pusėje. „Žalgiris“ visiškai dominavo ir sukūrė nemažai progų įvarčiui pasiekti.

20-ąją minutę D.Ngogas buvo pargriautas prie pat baudos aikštelės, tačiau Manto Kuklio smūgiuotas kamuolys skriejo kiek virš vartų. Dar po dešimties minučių po M.Kuklio perdavimo iš geros situacijos į vartus nepataikė K.Uzėla. Neilgai trukus visiškai laisvas iš maždaug 14 metrų smūgiavo ir M.Vorobjovas, bet ir jam pritrūko tikslumo.

„Žalgiris“ apsukų nemažino – kėlinio pabaigoje po M.Vorobjovo perdavimo visai šalia vartų galva iš arti mušė D.Ngogas.

Po pertraukos vaizdas aikštėje visiškai nepasikeitė. Priešingai – „Žalgirio“ spaudimas tik augo, o „Jelgava“ tiesiog desperatiškai gynėsi kamuolį mušdama kuo toliau nuo savo vartų. Vien per pirmas dešimt kėlinio minučių žalgiriečiai turėjo galimybių išspręsti mačo likimą.

46-ąją minutę L.Antalis buvo arti tikslo, bet jo smūgį baudos aikštelėje atrėmė vartininkas. Tada per dvi minutes du kartus galva po kampinių grėsmingai mušė K.Uzėla. Tiesiog tobulą progą 49-ąją minutę iššvaistė D.Ngogas – jis po M.Kuklio perdavimo iš arti visiškai laisvas šovė virš vartų.

Vartininkas po kelių minučių išgelbėjo latvius ir po M.Kuklio smūgio iš baudos aikštelės prieigų, o 57-ąją minutę žiūrovai pašoko iš savo vietų, nes pamanė, kad po D.Slijngardo smūgio kamuolys atsidūrė vartuose. Deja, pritrūko centimetrų.

Gausiomis pajėgomis atakuodami žalgiriečiai vos nebuvo nubausti 60-ąją minutę, kai po pavojingos kontratakos į baudos aikštelę įsiveržę latviai vos neįmušė įvarčio – kamuolys riedėjo visai greta virpsto.

62-ąją minutę dar kartą į vartus smūgiavo D.Slijngardas. Galų gale milžinišką Vilniaus komandos spaudimą įvarčiu vainikavo M.Vareika. Po keitimo aikštėje pasirodęs saugas 67-ąją minutę nuostabiu smūgiu užsuko kamuolį į tolimąjį vartų kampą – 1:0!

Prabėgo vos minutė, o „Žalgiris” ir vėl turėjo įmušti. Šį kartą sulaukęs gero perdavimo iš arti į virpstą pataikė M.Karamarko.

Per likusį pusvalandį žaidimas kiek nurimo – abi komandos atliko nemažai keitimų, o šimteprocenčių progų neturėjo. Nepaisant to, iniciatyva ir toliau priklausė „Žalgiriui”, kuris šventė užtikrintą pergalę 1:0.

„Žalgiris“: M.Berkovec (72‘ E.Gertmonas), D.Slijngard, I.Tatomirovič, N.Ljubisavljevič, S.Mikoliūnas (69‘ G.Jarusevičius), M.Vorobjovas (76' H.Vidal), K.Uzėla (55‘ D.Šimkus), M.Kuklys, L.Antal (82' M.Burba), M.Karamarko, D.Ngog (58‘ M.Vareika).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)