Baudinių serijoje rezultatu 4:2 sėkmė lydėjo svečius, o pagrindinis šio susitikimo laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių – 0:0.

Ketvirtfinalyje „Spezia“ komanda žais su trečioje pagal pajėgumą Italijos lygoje („Lega Pro“) žaidžiančia „Alessandria“ ekipa, kuri išvakarėse po pratęsimo 2:1 eliminavo elito diviziono „Genoa“ klubą.

Kitame susitikime „Fiorentina“ namuose pralaimėjo „Seria A“ autsaiderei „Carpi“ komandai 0:1 (0:0) ir pasitraukė iš tolesnių varžybų. Pergalingą įvartį 76-ą min. pelnė Antonio Di Gaudio.

„Seria A“ prestižą kiek pakėlė triuškinamos „Napoli“ ir Turino „Juventus“ klubų pergalės.

Taurės savininkai ir šalies čempionai „Juventus“ futbolininkai savo aikštėje net 4:0 (1:0) sutriuškino „Torino“ ekipą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Simone Zaza (28-ą ir 51-ą min.), po vieną - Paulo Dybala (73-ią min.) ir Paulas Pogba (82-ą min.).

„Napoli“ komanda namuose 3:0 (2:0) nugalėjo Veronos „Hellas“ klubą. Po įvartį į svečių vartus įmušė Omaras El Kaddouris (4-ą min.), Driesas Mertensas (12-ą min.) ir Jose Callejonas (75-ą min.), o Marekas Hamšikas 74-ą minutę nerealizavo 11 metrų baudinio.

Rezultatai (skliaustuose - lyga, kurioje rungtyniauja klubas):

„AS Roma“ 0 – 1 „Spezia“ („Serie B“), po 11 metrų baudinių (2:4);
„Fiorentina“ 0 – 1 „Carpi“***;
„Napoli“*** 3 – 0 Veronos „Hellas“;
Turino „Juventus“*** 4 - 0 „Torino“.

*** - pateko į kitą etapą

Likusios aštuntfinalio dvejos rungtynės (Romos „Lazio“ – „Udinese“) ir Genujos „Sampdoria“ – „AC Milan“) bus žaidžiamos ketvirtadienį.

Ketvirtfinalio poros:

„Juventus“ - „Lazio“/„Udinese“;
Milano „Inter“ - „Napoli“;
„Spezia“ - „Alessandria“;
„Carpi“ - „Sampdoria“/„AC Milan“

Trečiadienį buvo sužaistos dar šešerios 2015-2016 metų sezono Ispanijos futbolo taurės („Copa del Rey“) turnyro šešioliktfinalio atsakomos rungtynės, po kurių vietas aštuntfinalyje užsitikrino šeši laimingieji: Bilbao „Athletic“, „Eibar“, Madrido „Rayo Vallecano“, antros lygos „Mirandes“, „Las Palmas“ ir „Valencia“ klubai.

Didžiausią staigmeną šešioliktfinalyje pateikė antros lygos „Mirandes“ futbolininkai, kurie svečiuose 1:0 (0:0) antrąsyk įveikė šešioliktą vietą elito pirmenybėse užimančią „Malaga“ komandą. Pergalingo įvarčio autoriumi tapo Junioras Lago (73-ią min.). Pirmas šešioliktfinalio rungtynes savo aikštėje „Mirandes“ klubas taip pat laimėjo 2:1.

Rezultatai (skliaustuose - lyga, kurioje rungtyniauja klubas ir pirmo mačo baigtis):

Bilbao „Athletic“*** 6 - 0 „Linense“ (VI) (2:0);
„Eibar“*** 4 - 0 „Ponferradina“ (II) (0:3);
Madrido „Getafe“ 3 - 1 Madrido „Rayo Vallecano“*** (0:2);
Malaga“ 0 - 1 „Mirandes“ (II)*** (1:2);
San Sebastiano „Real Sociedad“ 1 - 1 „Las Palmas“*** (1:2);
„Valencia“*** 2 - 0 „Barakaldo“ (IV) (3:1).

*** - pateko į kitą etapą

Anksčiau vietas turnyro aštuntfinalyje jau užsitikrino šalies čempionė ir prizo savininkė „Barcelona“ komanda ir II diviziono „Cadiz“ ekipa, kuriai kelialapį garantavo Madrido „Real“ klubo diskvalifikacija iš turnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją