Apie savo sprendimą vokietis pranešė asmeninėje „Instagram“ paskyroje. „Noriu pranešti jums, jog aš traukiuosi iš profesionalaus futbolo. Savo ir savo šeimos vardu noriu padėkoti visiems, kurie tapo šių fenomenalių metų dalimi!

Jūsų man išreikšti palaikymas ir meilė buvo neįtikėtini ir gerokai viršijo bet kokius mano lūkesčius! Dabar esu pasiruošęs visoms gražioms manęs laukiančioms galimybėms. Andre.“

2014-ųjų metų Pasaulio futbolo čempionato finale Schurrle atliko perdavimą iš krašto, po kurio Mario Gotze pratęsimo metu pelnė Vokietijai pasaulio čempionų titulą išplėšusį įvartį. Kalbėdamas su „Der Spiegel“ puolėjas atskleidė, jog pastaruoju metu nebesimėgavo žaidimu.

„Šis sprendimas manyje brendo ilgai. Duobės tapo vis gilesnėmis, o džiugių akimirkų buvo vis mažiau ir mažiau. Norėdamas išgvyenti šiame versle visada privalai atlikti konkretų vaidmenį, kitaip neteksi savo darbo ir nebegausi naujo.

Čia skaičiuojama tik tai, ko pasiekei aikštėje. Pažeidžiamumas ir silpnybė čia niekada negali egzistuoti“.

Per savo karjerą Schurrle atstovavo „Mainz“, Leverkuzeno „Bayer“, Londono „Chelsea“, „Wolfsburg“, Dortmundo „Borussia“, Londono „Fulham“ ir Maskvos „Spartak“ klubams. Paskutinėse dviejose karjeros stotelėse vokietis rungtyniavo nuomos pagrindais.

Paskutines profesionalaus futbolininko rungtynes puolėjas sužaidė 2019-ų metų gruodį. Su rinktine Schurrle atsisveikino 2017-ų metų kovą, atrankos į 2018-ų metų Pasaulio čempionatą metu – Vokietijos rinktinė toje dvikovoje 4:1 įveikė Azerbaidžaną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)