Sahibo Mammadovo treniruojama Lietuvos rinktinė nuo pat susitikimo pradžios nei kiek nenusileido A divizione rungtyniaujantiems varžovams, o besibaigiant antrajam kėliniui pelnė pirmąjį įvartį. Tolimu smūgiu pasižymėjo Mantas Makutunovičius.

Turkai bandė susigrąžinti persvarą, tačiau lietuvių atsakas – dar vienas įvartis. Baudos smūgį maždaug iš aikštės vidurio realizavo Audrius Plytnikas. Po to lietuviams dar buvo suteikta galimybė mušti baudinį, tačiau, kaip ir vakar, to padaryti mūsų komanda nesugebėjo.

„Sunku paaiškinti tuos nerealizuotus mūsų baudinius. Vadinasi, iki turnyro Italijoje turėsime šiuo klausimu stipriai padirbėti. Kalbant apie kitus dalykus, tai varžovus šiandien lenkėme tiek taktiškai, tiek fiziškai. Esu labai patenkintas savo komandos atsidavimu ir sugebėjimu įsiklausyti į mano prašymus.

Kad ir su kuo žaisime aštuntfinalyje, jau dabar aišku, kad varžovas bus labai stiprus. Kitas dalykas – jau dabar aišku, kad šis čempionatas Lietuvos komandai bus įrašytas į istoriją“, - po pergalės džiaugsmo neslėpė S. Mammadovas.

Lietuvos rinktinės varžovas dėl vietos aštuntuke paaiškės pirmadienio vakarą.

Grupių turnyre iki pergalės prieš Turkiją lietuviai 1:8 pralaimėjo Šveicarijai bei po baudinių serijos nusileido Baltarusijai.

Primename, kad prieš turnyrą komanda atsargiai vertino savo galimybes.

„Esame realistai – šansų neturime daug. Aišku, nebus taip, kad dar prieš turnyrą iškelsime baltą vėliavą, bet.. reikia pripažinti, kad burtai šįsyk mums nebuvo dosnūs.

Mums kliuvo visos trys A diviziono komandos, kurios savo lygį jau yra įrodžiusios ne kartą ir ne du“, – prieš kovas kalbėjo rinktinės direktorius Remigijus Daugėla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją