„Per­si­gal­vo­ti ne­ke­ti­nu. Ma­no tiks­las yra va­žiuo­ti į rink­ti­nę ir jai pa­dė­ti. Ži­no­ma, jei bū­tų kvie­tę, ti­krai pa­dė­čiau. Ka­dan­gi ne­be­su kvie­čia­mas, nu­spren­džiau trauk­tis. Su­pra­tau, kad esu ne­rei­ka­lin­gas.

Nė­ra pra­smės įsi­žeis­ti. Tu­ri­me jau­nų fut­bo­li­nin­kų. Pa­lin­kė­siu jiems spar­čiai to­bu­lė­ti ir skin­ti per­ga­les“, - „Lietuvos žinioms“ teigė saugas.

D. Šembero manymu, artimiausioje ateityje staigaus rinktinės rezultatų pagerėjimo tikėtis neturėtume.

„Re­zul­ta­tai pra­stė­jo pa­sta­ruo­sius du at­ran­kos cik­lus. Pa­vyz­dys su bos­niais ge­ras – ma­to­me, ko­kį di­džiu­lį prog­re­są per 15 me­tų pa­da­rė jų rink­ti­nė ir kaip reg­re­sa­vo mū­siš­kė. Ne­be­su­ge­ba­me užau­gin­ti žai­dė­jų, tin­ka­mų rink­ti­nei. Pa­tys esa­me kal­ti. Tu­ri­me steng­tis, au­gin­ti fut­bo­li­nin­kus, tai il­gas pro­ce­sas. Per ki­tus 5-6 me­tus nie­kas ti­krai ne­pa­si­keis“, - sakė jis.

Daugiau nei dešimtmetį rinktinės gynybos ir puolimo gijas aikštės viduryje kontroliavęs D. Šemberas atsidūrė nacionalinės ekipos užribyje kartu su ilgamečiu jos kapitonu Tomu Danilevičiumi. Abu jie nebuvo pakviesti ruoštis paskutinėms dvejoms 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėms - su Latvija ir Lichtenšteinu.

Buvęs rinktinės strategas Csaba Laszlo leido suprasti, kad veteranams atėjo laikas užleisti vietą žaidėjams, kurie ateityje kovos dėl patekimo į 2016 metų Europos čempionatą.

„Palengva jie turi ruoštis naujiems iššūkiams gyvenime. O rinktinėje matysime daugiau naujų veidų“, – tada sakė Cs. Laszlo.

Panašu, kad tokios pat taktikos laikosi ir jį pakeitęs Igoris Pankratjevas.

D. Šem­be­ras Lie­tu­vos rink­ti­nė­je per še­šio­li­ka su pu­se me­tų su­žai­dė 82 rung­ty­nes. Dau­giau kar­tų na­cio­na­li­nei komandai atstovavo tik And­rius Sker­la (84).

Ramumu pasižymėjęs saugas rink­ti­nė­je de­biu­ta­vo 1996 me­tų lap­kri­tį per drau­giš­kas rung­ty­nes Vil­niu­je su In­do­ne­zi­ja (4:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)