Pranešimų apie incidentus policija gavo visuose Prancūzijos regionuose, tačiau kai kur neramumai buvo tokie rimti, kad teko įsikišti ir policijai, ir specialiosioms pajėgoms.

Daugiausia incidentų fiksuota šalies sostinėje Paryžiuje, kur įsismarkavę chuliganai ėmė daužyti Eliziejaus laukuose įsikūrusių parduotuvių vitrinas, automobilius, o vėliau puolė ir atvykusius policijos pareigūnus – šie buvo apmėtyti akmenimis ir alkoholio buteliais.

Tramdant chuliganus policijai teko panaudoti ašarines dujas, yra sulaikytų asmenų.

Vaizdo įrašuose užfiksuoti įsisiautėjusių Paryžiaus gyventojų veiksmai ir juos tramdančių pareigūnų darbas.

Kaip ir minėta, incidentų pasitaikė visur, o pati liūdniausia žinia pasiekė iš Ansi miesto, kur vienas Prancūzijos rinktinės gerbėjas žuvo.

Policija gavo pranešimą, kad 50-metis vyras įšoko į vandens kanalą ir mirtinai susižeidė sprandą.

Tuo metu Nansi mieste vienas vyras išgabentas į ligoninę, nes iškrito pro greitai važiuojančio sunkvežimio langą, per kurį buvo persisvėręs ir triumfavo su kitais futbolo gerbėjais.

Į pagalbą pasitelkti dujas ir guminius bananus pareigūnams teko ir Lione, ir Bovė, ir kituose miestuose – chuliganų padaryti nuostoliai dar skaičiuojami.

Pranešama, kad nujausdama apie galimus incidentus, Prancūzijos valdžia šį savaitgalį mobilizavo per 63 tūkst. policininkų, 43 tūkst. žandarų, 44 tūkst. gaisrininkų ir įvairių kitų specialios paskirties pareigūnų.

Pasaulio futbolo čempionato finale Maskvoje Prancūzija 4:2 nugalėjo Kroatiją ir nugalėtojų titulą susigrąžino po 20 metų. Pirmą sykį prancūzai planetos pirmenybes laimėjo 1998-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)