Jei ketvirtadienį mače su rumunais komandai netrūko kovingumo ir buvo išties neblogų akimirkų žaidime, tai vėlyvą sekmadienio vakarą lietuviai grubiai klydo gynyboje, nespėjo paskui gana laisvai žaidusius juodkalniečius ir buvo priversti gana anksti traukti kamuolį iš savo vartų.

Juodkalnijos gretose dublį atliko Stefanas Mugoša (10 ir 45+1 min. iš 11 metrų baudinio), po sykį tikslūs buvo Borisas Kopitovičius (35 min.) ir Darko Zoričius (86 min.).

Vienintelį paguodos įvartį lietuvių gretose 88 min. pelnė Rolandas Baravykas, pasižymėjęs įspūdingu smūgiu per save.

Po ketvirtos iš eilės nesėkmės Edgaro Jankausko auklėtiniai praktiškai nebeturi šansų išlikti C divizione.

Apie savo ateitį rinktinėje negalvoju dabar, yra žmonės, kurie vertina situaciją, darbą, įdirbį. Tai yra jų sprendimai.
Edgaras Jankauskas

Rinktinės strategas po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje turėjo pripažinti varžovų aukštesnį meistriškumą, kurie už klaidas skaudžiai baudė šeimininkus.

„Po pirmojo praleisto įvarčio pasimetėme, o to neturėjo būti. Nesugebėjome sustabdyti varžovų greitų išpuolių.

Trūko mums agresijos, greičio. Galbūt kai kur reikėjo laiku prasižengti. Praleidome du įvarčius po greitų atakų.

Tokiose situacijose priešininką reikia stabdyti pražangomis, bet mes to padaryti nesugebėjome. Dar kartą pamatėme, kokio meistriškumo yra šie futbolininkai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo E. Jankauskas.

– Ar Juodkalnija yra tokia neparanki komanda ar tiesiog „antrų rungtynių sindromas“?

– Visų pirma tai stipri komanda, o šiandien, reikia pripažinti laimėjo stipresnė ekipa.

Iš savo pusės turime pripažinti, kad padarėme per daug neleistinų klaidų. Praleistas įvartis po kampinio, ko seniai jau nebuvo, praleisti du įvarčiai po greitų atakų.

Išmesdami kamuolį iš užribio praradome jį, vietoj savo atakos – varžovų greitas išpuolis ir įvartis. Tokiame lygyje grubios klaidos nedovanojamos, ypač jei varžovų gretose yra greitų futbolininkų.

– Fedorą Černychą pakeitėte antro kėlinio pradžioje, tai dėl traumos ar norėjome suteikti daugiau laiko Deimantui Petravičiui?

– Dėl traumos.

– Ar girdėjote sirgalių skanduotę („Mes norim paklaust, mes norim paklaust, kas čia per šūdas, mes norim paklaust“), skirtą komandai, ir ką manote apie ją?

– Konferencijos vaizdo įraše reikės signalą uždėt, kad to žodžio nesigirdėtų... Na, ji rimuojasi.

– Ar po tokių rungtynių nekyla minčių palikti šį postą?

– Teorinių ir praktinių galimybių pakilti iš paskutinės vietos neturime. Apie savo ateitį rinktinėje negalvoju dabar, yra žmonės, kurie vertina situaciją, darbą, įdirbį. Tai yra jų sprendimai.

Lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Serbija42205:28
2.Juodkalnija42116:37
3.Rumunija41304:36
4.Lietuva40042:90

Apskritai nuo 2016 m. pradžios, kada prie rinktinės vairo stojo E. Jankauskas, sužaistos 26 oficialios ir draugiškos rungtynės, pasiektos 3 pergalės, 5 kartus sužaista lygiosiomis ir patirta 18 pralaimėjimų, įvarčių santykis – 14:49.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)