Lyderių dvikova vyko Kėdainiuose, kur vietos „Nevėžis“ paskutinėmis akimirkomis 1:2 (0:0) neatsilaikė prieš „Panevėžį“, kuris su 58 taškais tapo čempionu.

Panevėžiečiai abu savo įvarčius pelnė fantastiškais šūviais kone iš 30 metrų.

Pirmame kėlinyje vyko lygi kova ir nė viena iš komandų nenorėjo smarkiau rizikuoti. Iki pertraukos nepaisant teritorinės panevėžiečių persvaros itin pavojingų momentų nepavyko sukurti nei šeimininkams, nei svečiams.

Antrame kėlinyje audringai savo sirgalių palaikomi panevėžiečiai perėmė iniciatyvą. Jau 63 minutę galėjo kristi į „Nevėžio“ vartus. D. Kingas pavojingai ir stipriai smūgiavo iš toli, o šeimininkų vartininkas tiesiai prieš save atrėmė kamuolį. Atskubėjusiam T. Salamanavičiui nepavyko iš arti nukreipti kamuolio į „Nevėžio“ komandos vartus.

Netrukus krito pirmasis mačo įvartis. 70 min. įspūdingu tolimu smūgiu „Nevėžio“ vartininką nuginklavo A. Karvackis. Keli šimtai panevėžiečių, atvykusių palaikyti savo komandos, šėlo iš džiaugsmo.

88 min. kėdainiečiai iš arti smūgiu galva išlygino rezultatą. Lygiosios jiems būtų garantavusios antrą vietą. Tačiau vos po minutės „Panevėžio“ futbolininkai vėl išsiveržė į priekį, kai tiksliu šūviu pasižymėjo A. Karvackis.

Svečiai išlaikė persvarą iki pat finalinio arbitro švilpuko ir tapo LFF I lygos čempionais bei iškovojo tiesioginį kelialapį į Lietuvos A lygą.

Sidabro medaliai bus įteikti Alytaus „Dainavai“, kuri net 6:0 (3:0) sutriuškino „Kupiškį“, ir su 57 taškais dėl teisės žaisti A lygoje kovos pereinamose rungtynėse su septinta A lygos komanda.

Bronza atiteks Gargždų „Bangai“, 2:0 (1:0) nugalėjusiai Kauno „Stumbrą 2“ ir surinkusiai 54 taškus, o su 53 taškais likęs „Nevėžis“ per vieną minutę nugarmėjo į ketvirtą poziciją.

Primename, kad Panevėžys savo komandos A lygoje neturėjo nuo 2014-tųjų. Prieš tai net 50 metų (1964-2014 m.) futbolo pasaulyje Panevėžį garsino legendinis „Ekranas“, Lietuvos čempionu tapęs net 8 kartus – 1985, 1993, 2005, 2008, 2009, 2010, 2011 ir 2012 m.

Deja, su finansiniais sunkumais susidūręs klubas po 2014 m. sezono iširo, kai jam buvo iškelta bankroto byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)