Nuo rungtynių pradžios aikštėje ėmė dominuoti ispanai, tačiau per pirmąsias 20 minučių nė vienai komandai nepavyko sukurti pavojingų progų.

26 min. Alvaro Morata prisitaikė – po puikaus komandos draugo perdavimo pasiuntė kamuolį į Lenkijos rinktinės vartus. Ispanija išsiveržė į priekį 1:0. Iš pradžių teisėjai fiksavo nuošalę, tačiau po VAR peržiūros įvartis buvo įskaitytas.

43-ą min. Karolis Šviderskis galingai smūgiavo į ispanų vartus, bet pataikė į virpstą. Tiesa, rezultatyviai ataką dar galėjo pabaigti geriausias praėjusių metų planetos futbolininkas Robertas Lewandowskis, tačiau jo smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas.

54-ą min. R. Lewandowskis pateisino į jį dėtas viltis ir pelnė įvartį galva – Lenkija rezultatą išlygino 1:1.

Ilgai džiaugtis varžovams ispanai neleido. Po Jakubo Moderio pražangos baudos aikštelėje, teisėjas pats peržiūrėjo epizodo vaizdo įrašą ir skyrė 11 m baudinį. Tokia dovana Ispanijos rinktinė nepasinaudojo – 58-ą min. Gerardas Moreno pataikė į Wojciecho Szczesny ginamų vartų virpstą.

Dar kelis kartus A. Morata turėjo geras progas įvarčiui pelnyti, tačiau puikiai žaidęs lenkų vartininkas W. Szczesny aikštės šeimininkams pergalės nedovanojo.

Ispanija 1 – 1 Lenkija

26' [1 – 0] Alvaro Morata

54' [1 – 1] Robertas Lewandowskis

58' [1 – 1] Gerardas Moreno (nerealizavo 11 m baudinio)

Euro 2020: Ispanija - Lenkija. Statistika

Ispanijos rinktinė pirmąsias Europos čempionato rungtynes sužaidė be įvarčių su Švedija, o Lenkija 1:2 pralaimėjo Slovakijai.

Ispanija laimėjo 8 iš 10 tarpusavio rungtynių su Lenkija, įskaitant ir triuškinamą pergalę 6:0 2010 metais.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)