Žalgiriečiams intrigą ir lygų rezultatą pavyko išlaikyti viso labo penkias minutes: tuomet per pusantros minutės, 6 ir 7 min., Nolito ir Pablo Sarabia sumušė du greitus įvarčius ir praktiškai išsprendė šios poros likimą.

„Žalgiris“ per likusį laiką taip ir neatsikvošėjo: ispanai parodė savo klasę ir šventė triuškinamą pergalę 5:0.

Po dublį atliko minėti Nolito (6 ir 83 min.) ir Pablo Sarabia (7 ir 44 min.), vieną tikslų smūgį pridėjo Guilherme Arana (80 min.).

Žaliai baltų šį sykį kelis kartus negelbėjo ir Ispanijoje žibėjęs vartininkas Džiugas Bartkus.

Šeimininkai turėjo bent kelias geras progas įmušti garbės įvartį, bet Rolandas Baravykas ir Tomašas Šimkovičius kamuolį sukirto į skersinį, o Liviu Antalio ir Slavko Blagojevičiaus šūvius atrėmė varžovų vartų sargas Tomašas Vaclikas.

Nors „Sevilla“, kurios biudžetas – daugiau nei šimtą kartų didesnis už „Žalgirio“, iškart po burtų buvo laikoma neginčytina šios poros favorite, praėjusią savaitę Ispanijoje jai pavyko įgyti tik minimalų pranašumą. Andalūzų pergalę 1:0 nulėmė Everio Banegos įvartis.

„Sevilla“ lemiamame atrankos etape kovos su čekų Olomouco „Sigma“, kuri bendru rezultatu 4:1 (2:0, 2:1) eliminavo Almatos „Kairat“ ekipą iš Kazachstano.

Rungtynės:

„Žalgiris“ 0 – 5 „Sevilla“
6' [0 – 1] Nolito
7' [0 – 2] Pablo Sarabia
44' [0 – 2] Pablo Sarabia
80' [0 – 4] Guilherme Arana
83' [0 – 5] Nolito

Komandų statistika: „Žalgiris“ – „Sevilla“

Smūgiai į vartų plotą: 6 – 9

Smūgiai šalia vartų: 6 – 6

Kampiniai: 3 – 9

Kamuolio kontrolė: 44 – 56 proc.

Nuošalės: 1 – 0

Pražangos: 4 – 11

Geltonos kortelės: 0 – 1.

Rungtynių eiga:

Valdas Urbonas išrikiavo tą pačią kariauną kaip ir prieš savaitę, tuo metu svečių iš Sevilijos starto sudėtyje – trys pasikeitimai lyginant su pirma dvikova: į vienuoliktuką įtrauktas gynėjas Sergi Gomezas ir saugai Pablo Sarabia bei Sergio Escudero.

Rimtai nusiteikę „Sevillos“ futbolininkai šeimininkus iškart pasiuntė į nokautą: po puikių kombinacijų du greitus įvarčius vieną po kito 6 ir 7 minutę sumušė Nolito ir Pablo Sarabia – 0:2.

Šį kartą, skirtingai nei Ispanijoje, „Žalgirio“ negelbėjo nei gynėjai, nei vartininkas Džiugas Bartkus. Tiesa, 13 min. jis jau neleido kamuoliui trečią kartą suspurdėti žaliai baltų tinkle po tikslaus Nolito smūgio.

Susikrovę dviejų įvarčių persvarą „Sevillos“ žaidėjai kiek sumažino savo apsukas, tačiau ir toliau dominavo aikštėje bei ničnieko neleido šeimininkams: įpusėjus kėliniui iš labai toli šovė Liviu Antalis, bet į lankas.

35 min. – auksinė proga „Žalgirio“ vyrams: po puikaus Donovano Slijngardo, išmaudžiusio net kelis varžovų gynėjus, reido ir aštraus perdavimo kamuolio apmaudžiai nepasiekė vienas prieš tuščius vartus atsidūręs Tomašas Šimkovičius, o Rolando Baravyko tiesų smūgį atrėmė Tomašas Vaclikas.

Kėlinio pabaigoje perdavimo komandos draugui vėl pagailėjo L. Antalis, darsyk paleidęs sviedinį ne į taikinį.

44 min. gynyboje atsipalaidavusius žalgiriečius šūviu į apatinį vartą kampą nubaudė P. Sarabia – 0:3. Tokiu rezultatu komandos ir išsiskirstė į pertrauką.

Antrą kėlinį žalgiriečiai pradėjo uždirbdami pirmąjį savo kampinį, tačiau jo deramai pakelti nepavyko.

53 min. iš kone 35 metrų savo laimę pabandė Slavko Blagojevičius – žeme riedantį kamuolį ramiai paėmė T. Vaclikas.

55 min. drąsų prasiveržimą atlikęs R. Baravykas paleido bombą iš toli, kuri netgi kliudė „Sevillos“ vartų skersinį.

Įsismarkavę šeimininkai netrukus sukūrė dar vieną pavojingą išpuolį: Serge'o Nyuiadzi mėginimą neutralizavo T. Vaclikas.

69 min. galingai iš toli smūgiavo S. Blagojevičius ir „Sevillos“ vartininkas turėjo vargo net ir nukreipti kamuolį už galinės linijos.

76 min. savo progą turėjo Domantas Šimkus, o 79 min. šimtaprocentine galimybe nepasinaudojo jau kolumbietis Luisas Murielis, nepataikęs į vartus iš itin dėkingos padėties.

80 min. krito ketvirtasis įvartis: brazilas Guilherme Arana technišku smūgiu pasiuntė kamuolį į artimą viršutinį „Žalgirio“ vartų kampą – 0:4.

Žalgiriečiams nespėjus atsikvošėti 83 min. savo dublį įformino Nolito: po antrojo jo įvarčio – jau 0:5.

Per pridėtą laiką kamuolys dar kartą atsitrenkė į „Sevillos“ skersinį po T. Šimkovičiaus mėginimo, o L. Antalio ataką sustabdė T. Vaclikas.

Galutinis rezultatas – įtikinama svečių pergalė 0:5.

Primename, kad prieš tai žalgiriečiai 3:2 (2:1, 1:1) įveikė „Klaksvik“ iš Farerų salų ir 2:1 (1:0, 1:1) nugalėjo Lichtenšteino klubą „Vaduz“.

„Sevilla“ – antra pagal titulus tarp komandų, su kuriomis kada nors yra tekę susitikti Lietuvos atstovams. Garbesnis futbolo svečias į mūsų šalį buvo užsukęs tik 2005 m., kai FBK „Kaunas“ priėmė tuometinį UEFA Čempionų lygos nugalėtoją „Liverpool“ ir netgi kurį laiką pirmavo (1:3).

„Sevilla“ – vienas seniausių Ispanijos futbolo klubų (įkurtas 1890 m.), kurio sąskaitoje – vienas Ispanijos čempionų titulas ir penkios Karaliaus taurės, penkiskart laimėti UEFA Europos lygos (anksčiau UEFA taurė) turnyrai, taip pat UEFA Supertaurės trofėjus.

Ypač sėkmingai pastarąjį dešimtmetį Europos taurėse žaidžianti „Sevilla“ UEFA taurę iškovojo 2006 ir 2007 metais, o UEFA Europos lygoje triumfavo net triskart iš eilės – 2014, 2015 ir 2016 m. To nėra pavykę pasiekti nė vienam kitam klubui.

Praėjusiame sezone Sevilijos ekipa žaidė UEFA Čempionų lygos varžybose, šešioliktfinalyje eliminavo „Manchester United“ su Jose Mourinho, o ketvirtfinalyje tik po atkaklios kovos 1:2 nusileido Miuncheno „Bayern“. Tiesa, Ispanijos „La Liga“ čempionate „Sevilla“ liko tik septinta, todėl pateko tik į UEFA Europos lygos atranką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)