„Apsvarstę visus variantus turėjome priimti griežtą sprendimą – kartu su komanda nevykti į Baku“, – futbolininką cituoja BBC.

„Tai tokios rungtynės, kurios nėra dažnos karjeroje, reikia pripažinti, sunku tai praleisti“, – prisipažino „Arsenal“ žaidėjas.

„Mes kruopščiai apsvarstėme įvairias galimybes, kad Micki galėtų būti komandos dalimi, tačiau po diskusijų su žaidėju ir jo šeima, bendrai nutarėme, kad jo nebus šioje išvykoje.

Micky yra kertinis komandos žaidėjas, padėjęs mums pasiekti finalą, tad tai yra didelė netektis žvelgiant iš mūsų perspektyvos“, – skelbiama klubo pranešime.

„Arsenal“ „Premier“ lygoje užėmė penktą vietą, tad pergalės prieš „Chelsea“ atveju iškovotų bilietą į kito sezono Čempionų lygą.

Tai būtų pirmasis tarptautinis „Arsenal“ trofėjus nuo 1994-ųjų, kuomet iškovojo tuometinę Taurės laimėtojų turnyro taurę.

Tuo metu Azerbaidžano ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Tahiras Taghizadeh teigė, kad nėra jokio pagrindo nerimui.

„Norėčiau pasakyti (Mchitarianui), kad esate profesionalus atletas, esate futbolininkas, aukščiausios klasės žaidėjas. Tad kviečiu į aukščiausios klasės mačą, juk mūsų tikslas – puikus finalas“, – „Sky Sports“ televizijai kalbėjo politikas.

H. Mchitarianas 2015 m. kartu su Dortmundo „Borussia“ dėl tų pačių priežasčių nekeliavo į Europos lygos mačą, jis taip pat Londone liko spalį, kai „Arsenal“ svečiuose 3:0 pranoko FK „Qarabag“.

Kalnų Karabachas, kuriame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai, oficialiai priklauso Azerbaidžanui.

Jerevano remiami etninių armėnų separatistai šio regiono kontrolę perėmė praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje per karą, kuris pareikalavo maždaug 30 tūkst. gyvybių.

Karas baigėsi 1994 metais taip ir neišsprendus regiono statuso klausimo, o ne vienus metus vykusios derybos dėl galutinio taikos susitarimo buvo bevaisės. Abi šalys išlieka pasiruošusios karui, o trapią esamą padėtį dažnai sutrikdo susirėmimai pasienyje.

Europos lygos vyks gegužės 29 dieną Baku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)