Remiantis pozityviais užsienio futbolo klubų pavyzdžiais, nuspręsta praplėsti „Žalgirio“ žaidėjų ruošimo sistemą bei įsteigti vien tik vartų sargus ugdantį padalinį. Prie jo prisijungti galės visi norintys 6-18 metų amžiaus berniukai ir mergaitės, kurie akademijoje išmoks vartininkams būtinų techninių, taktinių, fizinių ir psichologinių subtilybių.

Pasak jaunuosius žaidėjus kartu su kolega Mantu Tamulioniu ugdysiančio „Žalgirio“ komandos vartininkų trenerio A. Paškevičiaus, pilnametystės sulaukęs vartų sargas privalo turėti pakankamai teorinių žinių ir būti įvaldęs visus tokios pozicijos žaidėjui būtinus techninius veiksmus. Tik tokiu atveju žaidėjas gali sėkmingai žaisti šioje pozicijoje ir vėliau tapti aukščiausiojo lygio futbolininku.

Siekiant šio tikslo, bus atliekama kiekvieno akademijos nario stipriųjų ir silpnųjų pusių analizė, pagal naujausius treniruočių metodus nustatomas individualių ir grupinių treniruočių grafikas bei, iškilus problemoms, teikiamos konsultacijos.

Būsimiems profesionalams bus suteikta ir visa reikalinga techninė bazė. Treniruočių skaičius priklausys nuo akademijos auklėtinių amžiaus: mažiausieji – 6-7 amžiaus vaikai – treniruosis kartą per savaitę, o 16-18 metų jaunuoliai - jau po 4-5 kartus per savaitę.

Įgytos žinios ir sugebėjimai bus nuolat įvertinami, o geriausiai pasirodžiusiems bus sudaromos sąlygos atlikti stažuotes „Žalgiryje“ ir kituose profesionaluose klubuose.

Kaip teigia A. Paškevičius, geriausia motyvacija žaidėjams yra matyti gyvą pavyzdį, mokytis iš jo, todėl kartu su užsienyje veikiančiomis vartininkų ugdymo akademijomis bus organizuojami mokymai, stovyklos ir net vartininkų turnyrai. Taip pat prie jaunųjų vartininkų progreso prisidės ir jiems paskaitas vesiantys specialistai iš užsienio.

Vartininkų fizinį progresą moderniausiomis techninėmis priemonėmis stebės aukštosios mokyklos, o perspektyvą žaisti aukščiausiame lygyje pagerins bendradarbiavimas su kitomis komandomis.

Akademijos veiklos pradžia numatyta balandžio mėnesio viduryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)