LFF prezidentas Edvinas Eimontas pažymėjo, kad dirbtinės dangos aikščių poreikis regionuose bei susidomėjimas „Užauginkime Ronaldo Lietuvai“ programa yra didžiulis. „Projektų realizavimas Klaipėdoje ir Alytuje yra aktualus vietos futbolo bendruomenėms ir prisidės prie jaunių futbolo raidos, – teigė E. Eimontas. – Mums itin svarbu bendradarbiauti su savivaldybėmis vystant futbolą regionuose.“

7140 m2 ploto danga per 2016 metus bus įrengta pietinėje Klaipėdoje, „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos stadiono vietoje ir suteiks galimybę Klaipėdos FM grupėms bei futbolo mėgėjams aktyviai sportuoti šiuolaikiškai įrengtoje aikštėje. Projekto vertė siekia 500 tūkst. eurų, o du trečdalius šios sumos numatyta iš Klaipėdos m. savivaldybės.

„Pajūrio“ pagr. mokyklos direktorė Lina Stankutė tikisi, kad aikštė patenkins sportiškos klaipėdiečių bendruomenės poreikius. „Įsitraukti į projektą paskatino tai, kad mūsų aikštė dabar kiek apleista o joje sportuoja Klaipėdos futbolo mokyklos vaikai. Buvo susitarimas su „Vyturio“ pagrindine mokykla ir Futbolo mokykla kartu inicijuoti tokį prašymą dėl aikštės. Smagu, kad paraiška patvirtinta“, – džiaugėsi mokyklos vadovė.

Tuo metu alytiškiai galės džiaugtis renovuota futbolo aikšte prie Dzūkijos pagrindinės mokyklos. 7810 m2 ploto danga turėtų būti tiesiama vasarą.

Projektą kuravęs Alytaus apskrities futbolo federacijos (AAFF) prezidentas Gediminas Daukšys įsitikinęs, kad dirbtinė danga džiugins ne tik miesto futbolo bendruomenę, bet ir kaimynus iš Alytaus regiono.

„Turim gilias futbolo tradicijas ir daug sporto entuziastų, vaikų futbolo grupių. Mieste vyksta daug varžybų, tad vienos aikštės nepakanka. AAFF ėmėsi iniciatyvos atstatyti Dzūkijos mokyklos futbolo aikštę, kur maždaug prieš 15 metų buvo įrengta danga, bet susidėvėjo ir buvo demontuota, – pasakojo G. Daukšys – Su LFF pagalba įrengsime modernią aikštę. Manau, joje nuolat vyks įvairiausi futbolo renginiai, atvažiuos ir kaimyninių miestelių komandos. Tai svarbi naujiena visam regionui.“

Pagal LFF standartinių matmenų dirbtinių dangų projektą prieš dvejus metus Klaipėdoje buvo įrengta aikštė prie centrinio stadiono, o Alytuje – prie Dainavos mokyklos. Šiose aikštėse rungtyniauja A, I ir kitų lygų klubai, komandos.

Iš viso 2010-2015 m. LFF dovanojo 12 dirbtinių dangos aikščių. Naujausia iš jų pernai įrengta Vilniuje prie „Senvagės“ gimnazijos.

„Užauginkime Ronaldo Lietuvai“ programos metu iš viso ruošiamasi padovanoti 10 standartinių matmenų aikščių, 100 aikštelių, 1000 futbolo vartų ir 10 000 įvairaus dydžio futbolo kamuolių. Projekto tikslas – kad į sportą įsitrauktų 100 000 vaikų, iš kurių treneriai galėtų rinktis ieškodami būsimų futbolo žvaigždžių.