Lietuvos rinktinei šiose rungtynėse nepadėjo būrys senbuvių, o debiutavo trys jauni futbolininkai.

Tai buvo 19-os metų gynėjas Aurimas Vilkaitis, 21-erių metų saugai Fiodoras Černychas ir Karolis Chvedukas. Visi trys žaidėjai rungtyniavo nuo pat dvikovos pradžios. Galimybę pasireikšti gavo ir kiti futbolininkai, kurie atrankos varžybose likdavo atsargoje.

Armėnijos rinktinės štabas savo ilgamečio kapitono Sargiso Hovsepijano atsisveikinimo rungtynėms surinko nuolatinę komandos sudėtį. Rungtynių pradžioje varžovai iš karto išnaudojo savo geriau sustyguotą žaidimą ir jau pirmu smūgiu išsiveržė į priekį. 7-ą minutę mūsiškiai neatidžiai paliko laisvą Edgarą Manucharijaną ir šis pažeme iš 14 metrų pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Lietuviams prireikė laiko atsitiesti, tačiau po truputį komanda pradėjo rengti atakas prie varžovų vartų. Bene geriausia buvo 35-ą min., kai po F. Černycho perdavimo iš krašto Deivydas Matulevičius šalia vartų vos nepasiekė kamuolio.

Antrą įvartį įmušė iš nuošalės

Antro kėlinio pradžia Lietuvos ekipai susiklostė labai nesėkmingai. 50-ą min. po Henricho Mchitarijano baudos smūgio kamuolys nuo skersinio atšoko Karlenui Mkrtčjanui, šis buvo nuošalėje, tačiau šoninis arbitras to nefiksavo ir armėnas griūdamas įmušė įvartį. Prabėgus penkioms minutėms tiksli armėnų kombinacija baigėsi H. Mchtarijano įvarčiu.

65-ą min. įspūdingą atsaką pateikė A. Rimkevičius - iš kairio krašto jis vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą. 72-ą min. kairiajame krašte gynėjų globos išvengęs Arazas Ozbilizas smūgiavo į vartus ir kamuolys rikošetu nuo Mariaus Stankevičiaus galvos įskriejo į vartus.

„Šiaulių“ puolėjo dublis

Mūsiškiai nepasidavė ir po dviejų minučių į baudos aikštelę įsiveržusio Edgaro Česnauskio smūgį atrėmė vartininkas, o pakartotinis Vytauto Andriuškevičiaus smūgis buvo netikslus. 83-ią min. armėnų gynėjas baudos aikštelėje pargriovė Tadą Kijanską ir 11 metrų baudinį šaltakraujiškai realizavo A. Rimkevičius.

Rungtynėms baigiantis lietuviams dar nepavyko pralaužti varžovų gynybą po baudos smūgio, o paskutinę pridėtinio laiko minutę po kampinio M. Stankevičius galva smūgiavo visiškai šalia vartų. Atvira dvikova baigėsi rezultatu 4:2.

Kitos Lietuvos rinktinės rungtynės numatytos jau 2013 metais pasaulio čempionato atrankos varžybose kovo mėnesį išvykoje su Slovakija.

Rungtynių statistika

Armėnija - Lietuva 4:2 (1:0).

Jerevano „Vazgen Sargsyan“ stadionas,

Įvarčiai: 7 min. Edgar Manučarijan, 50 min. Karlen Mkrtčijan, 55 min. Henrich Mchitarijan, 72 min. Araz Ozbiliz (Armėnija) 66 ir 83 min. Artūras Rimkevičius (Lietuva)

Įspėti: 87 min. Masis Voskanijan (Armėnija); 42 min. Linas Pilibaitis, 47 min. Mindaugas Panka, 58 min. Vytautas Lukša, 85 min. Marius Stankevičius (Lietuva).

Lietuva: Giedrius Arlauskis (46 min. Ernestas Šetkus); Vytautas Andriuškevičius, Aurimas Vilkaitis (59 min. Tadas Kijanskas), Marius Stankevičius, Saulius Mikoliūnas (46 min. Georgas Freidgeimas); Edgaras Česnauskis, Mindaugas Panka; Linas Pilibaitis (61 min. Artūras Rimkevičius), Karolis Chvedukas (73 min. Tadas Eliošius), Fiodoras Černychas (56 min. Vytautas Lukša); Deivydas Matulevičius. Atsargoje liko: Valdemaras Borovskis.

Komentarai po rungtynių

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo:

„Mano tikslas buvo ne tik siekti rezultatų, bet ir pabandyti jaunus žaidėjus, kurie gali ateityje tapti svarbiais rinktinės nariais, tarptautiniame lygyje. Nebijau į aikštę leisti jaunus žaidėjus. Pradžioje rezultatai nebus geri, tačiau ateičiai tai bus naudinga, nes žaidėjai jau turės patirties.

Pavyzdžiui, K. Chvedukas sužaidė geras rungtynes. Pabaigoje jis pavargo, bet tai žaidėjas, kuris turi tikrai šviesią ateitį. Džiaugiuosi dėl Aurimo Vilkaičio, nes tai pirmas rinktinės žaidėjas iš Nacionalinės futbolo akademijos. Tikiuosi, kad šios rungtynės padės jo karjerai. Taip pat buvo svarbu pabandyti ir kitų žaidėjų ar juos naujose pozicijose – kaip Marių Stankevičių vidurio gynėjo vaidmenyje. Manau, kad jam ten sekasi geriau nei dešiniajame krašte.

Kitąmet turime daug rungtynių atrankos varžybose. Šiemet išbandėme daug žaidėjų, kurie gali atstovauti rinktinei. Visiems durys atviros, bet komandos branduolys jau yra. M. Stankevičius man sakė, jog rinktinėje seniai nematė tokios kovinės dvasios, kai skaudžiai atsilikdama, komanda atsitiesia ir muša įvarčius. Pavyko įmušti du kartus, nes žaidėme labiau atakuojantį futbolą.

Labai sugadina nuotaiką tokie įvarčiai, kai varžovų žaidėjas kelis metrus yra nuošalėje, ir teisėjas to nefiksuoja. Pirmas įvartis po pirmo varžovų smūgio mums gerokai apsunkino situaciją. Bet tą galima paaiškinti, nes žaidė futbolininkai, kurie dar nerungtyniavo kartu.

Gynyboje dar yra ko pasimokyti, ypač svarbu atidžiau dengti varžovus. Mūsų dar laukia ilgas kelias norint pasiekti rezultatų tarptautiniame lygmenyje. Pirmose šių metų kontrolinėse rungtynėse nepavykdavo įmušti, trūkdavo aštrumo priekyje. Dabar pradėjome įmušti daugiau įvarčių. Manau, kad žengiame teisinga kryptimi. Tačiau tikrai yra kur tobulėti, nes turėjome progų pelnyti ir daugiau“.

Lietuvos rinktinės puolėjas Artūras Rimkevičius:

„Praleidome per daug įvarčių. Galėjome pasiekti geresnį rezultatą ir buvome jo verti. 2:2 ar 3:3 būtų teisingesnis rezultatas. Aikštėje buvo dvi lygios komandos. Padarėme vieną, antrą klaidą, išsimušėme iš vėžių. Varžovai įsižaidė, pradėjo laisviau jaustis aikštėje. Mūsų komandoje visi atidavė visas jėgas. Kai kuriuose epizoduose meistriškumo pritrūko, bet ateityje tokios rungtynės tik užgrūdins jaunus žaidėjus. Kuo toliau tuo bus geriau. Tie kas rungtyniavo, pasirodė visai normaliai.

Komandai nepasisekė, o man asmeniškai beveik viskas pavyko. Gavau gerą perdavimą, kamuolys „užkibo“ ant kojos, išėjo gražus įvartis. 11 metrų baudinių realizavime jau turiu praktikos - šiemet mušiau, jei neklystu, devynis kartus. Pora panašių esu įmušęs ir Lietuvoje. Pastebėjau, kad vartininkas spės kampą, nereaguos į smūgį ir pasirinkau tą variantą. Turėjau dar vieną šansą pasižymėti – iš trijų įmušti tris būtų buvę apskritai fantastiška“.

Lietuvos rinktinės saugas Fiodor Černychas:

„Rungtynės man nebuvo pačios blogiausios. Šiek tiek jaudinausi, padariau kažkiek klaidų, bet stengiausi kiek pavyko. Gaila, kad komanda pralaimėjo. Pritrūko patirties, padarėme gana vaikiškų klaidų. Sužaisti už nacionalinę rinktinę ir su tokiais žaidėjais kaip Stankevičius, Mikoliūnas ar Česnauskis - labai naudinga. Manau, kad ne tik man, bet ir kitiems jauniems žaidėjams“.

Lietuvos rinktinės gynėjas Aurimas Vilkaitis:

„Rungtynės buvo sunkios. Pirmą kėlinį sužaidėme geriau nei armėnai, bet nepasinaudojome turėtomis progomis. Varžovai įvartį įmušė tarsi iš niekur. Antro kėlinio pradžia mums buvo sunkoka, padarėme pora taktinių ir techninių klaidų, jie įmušė įvartį iš nuošalės. Dėl to mums nepasisekė. Bet po to pavyko atsitiesti, įmušti pora įvarčių. Sužaidėme ne prastai, tik rezultatas neatitinka to vaizdo aikštėje.

Jaudulys būna prieš visas rungtynes. Bet manau, kad kaip pirmą kartą vyrų rinktinėje sužaidžiau neblogai. Žaisti rinktinėje – pati geriausia patirtis. Kuo daugiau tokių rungtynių sužaidi, tuo daugiau gauni patirties“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)