Puikią sportinę formą viso čempionato metu demonstravęs vartininkas į Paryžiaus klubą iš AC Milan ekipos atvyksta be jokios finansinės kompensacijos. Vos 22-ejų metų Donnarumma madų sostinę paliko pasibaigus su klubu galiojusiam kontraktui.

Pagrindinėje Milano klubo sudėtyje jau 16-os metų amžiaus debiutavęs vartų sargas per savo karjerą „rossoneri“ ekipoje spėjo sužaisti 251 rungtynes. Su PSG italas susitarė dėl penkerių metų trukmės kontrakto.

Prieš 2022-ais Katare vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą PSG valdantis Nasseras Al-Khelaifi su klubu trokšta iškovoti UEFA Čempionų lygos nugalėtojų taurę. Siekdami šio tikslo paryžiečiai šią vasarą įsigijo jau penktą aukšto kalibro futbolo žvaigždę.

Kartu su Donnarumma kaip laisvieji agentai į Paryžių atvyko Nyderlandų rinktinės kapitonas Georginio Wijnaldumas ir ilgametis Madrido „Real“ bei Ispanijos rintkinės vidurio gynėjas Sergio Ramosas.

PSG aprangą kitame sezone taip pat vilkės marokietis Achrafas Hakimi, atvykęs į klubą iš Serie A nugalėtojais pastarajame sezone tapusių Milano „Inter“. Už kairiojo gynėjo parašą paryžiečiai nepagailėjo 60 milijonų eurų. Dar 16 milijonų eurų prancūzai sumokėjo „Porto“ klubui, iš kurio į komandą persikėlė Portugalijos rinktinės saugas Danilo Perreira.

Kartu su komandą sustiprinsiančiais žaidėjais Paryžiuje savo karjeras tęs ir Brazilijos bei Prancūzijos rinktinių puolimo žvaigždės Neymaras ir Kylianas Mbappe. Pastarajame sezone PSG nesugebėjo iškovoti Prancūzijos Ligue1 čempionų titulo, užleisdami pirmąją poziciją Lille SC futbolininkams, o Čempionų lygos turnyre nužygiavo iki pusfinalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)