Jau šeštadienio vakarą iš Kamerūno kilęs, tačiau Vokietijos jaunimo rinktinėms atstovaujantis puolėjas debiutavo Dortmundo „Borussia“ komandos gretose, 85 min. pakeitęs klubo superžvaigže tapusį norvegą Erlingą Haalandą.

Y. Moukoko debiutas buvo pažymėtas efektinga pergale – „Borussia“ išvykoje 5:2 nugalėjo Berlyno „Hertha“ futbolininkus, o 20-metis E. Hallandas pasižymėjo net keturiais įvarčiais.

Iki šiol jauniausiu Bundeslygos rungtynėse pasirodžiusiu žaidėju taip pat buvo „Borussia” ekipos atstovas – 2006-aisiais būdamas 16-os metų, 11 mėnesių ir 1 dienos amžiaus šios komandos gretose debiutavo turkas Nuri Sahinas.

Pagal dabartines Bundeslygos taisykles oficialiose lygos rungtynėse žaisti gali tik 16-os jau sulaukę futbolininkai.

Jau rytoj, lapkričio 24-ąją, Y. Moukoko gali tapti ir jauniausiu visų laikų UEFA Čempionų lygos žaidėju, jeigu treneris Lucienas Favre jį išleis į aikštelę per rungtynes su „Brugge“ ekipa.

Jeigu ne, laiko tapti rekordininku puolėjas dar turės – iki šiol tokio tipo rekordas priklauso Celestine'ui Babayaro, kuris su Briuselio „Anderlecht“ marškinėliais Čempionų lygoje debiutavo būdamas 16 metų ir 87 dienų amžiaus. Tai nutiko jau senokai – 1994-1995 m. sezone.

Y. Moukoko ekspertai, treneriai ir kiti futbolininkai prognozuoja labai šviesą ateitį. Vokietijos 16-mečių rinktinėje vaikinas debiutavo būdamas vos 12-os ir jau antrose savo rungtynėse įmušė abu įvarčius per 2:1 laimėtas kontrolines rungtynes su Austrija.

Futbolininkas yra tikra įvarčių mašina. Per „Borussia“ įvairaus amžiaus jaunimo komandose sužaistas 88 rungtynes jis jau yra pelnęs 141 įvartį, įskaitant ir 13 įvarčių per šio sezono U19 ekipos mačus. Pažymėtina, kad tie 13 įvarčių įmušti vos per 4 žaistas rungtynes.

„Moukoko yra daug geresnis nei aš buvau tokio amžiaus. Niekada per savo gyvenimą nesu matęs tokio talentingo paauglio“, – BBC teigė E. Hallandas.

„Asmeniškai aš manau, kad tai bus nauja ryškiausia žvaigždė po Lionelio Messi“, – kalbėdamas su Goal.com prognozavo legendinis Kamerūno rinktinės puolėjas Samuelis Eto.

Tuo metu pasitikėjimą futbolininku savaitgalį parodęs treneris L. Favre siūlė nebėgti įvykiams už akių ir skatino jaunuolį toliau tobulėi.

„Mūsų komandoje jis treniravosi vos 14 dienų. 7 ar 8 žaidėjai šią savaitę grįžo po rinktinių mačų, mes pirmavome 5-2, todėl proga debiutuoti buvo puiki. Tačiau faktas, kad jis turi dirbti toliau. Jis yra labai, netgi labai jaunas“, – pažymėjo šveicaras.

178 cm ūgio S. Moukoko išsiskiria puikia technika, retkarčiais gali atrodyti, kad kamuolys yra prilipęs vaikinui prie kojų. Ekspertai išskiria ir įspūdingą futbolininko nuojautą įvarčių situacijoms, sulaikyti kamuolį parankioje pozicijoje gavusio puolėjo bent jau bendraamžių gynybos linijos žaidėjams – ypač sudėtinga užduotis.

„Kol kas man pačiam sunku įsivaizduoti, kad esu pagrindinėje „Borussia“ komandoje. Kai grįžau namo po pirmos treniruotės, galva sukosi nuo įspūdžių. Tai jau dabar neįtikėtina, tačiau aš suprantu, koks ilgas darbas manęs dar laukia“, – tikina pats S. Moukoko.

Iš Kamerūno į Vokietija su šeima S. Moukoko persikėlė būdamas dešimties metų amžiaus. Pirmuosius futbolininko žingsnius Europoje jis žengė Hamburge, „St. Pauli“ akademijoje.

Praėjusiais metais su „Nike“ kompanija S. Moukoko atstovai pasirašė 10 mln. eurų vertės reklamos sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)