Nors stipriausia Serbijos komanda kiek ilgiau kontroliavo kamuolį bei atliko daugiau smūgių (17:9), pavojingesnių progų susikūrė marijampoliečiai. Gynyboje neužsidarę bei pabaigoje patys varžovus spaudę šeimininkai sukėlė keletą gaisrų prie Milano Borjano ginamų vartų.

„Sūduvos“ žaidimas suaktyvėjo antrajame kėlinyje, kai treneris vietoje Giedriaus Matulevičiaus į aikštę išleido Paulių Golubicką. Ne vieną sėkmingą reidą atlikęs 19-metis po rungtynių bendraudamas su DELFI savo debiutą Čempionų lygoje įvertino teigiamai.

„Emocijos puikios, žaidėme prieš stiprią komandą, bet visai neblogai jai priešinomės. Antrame kėlinyje – ypač. Serbai neatrodė užtikrintai, nes tai buvo pirmosios jų oficialios sezono rungtynės. Buvo gera kova, galbūt nusipelnėme ir pergalės“, – kalbėjo „Sūduvos“ saugas.

Marijampolės klubo žaidėjai akistatoje su „Crvena Zvezda“ buvo gerokai labiau įsitempę nei per bet kurias A lygos rungtynes. Vos atsidūrę prie varžovų vartų jie neretai mėgindavo iškart mušti į vartus, neišlaukę kiek tinkamesnio momento ar net nepasitaisę kamuolio ant sau patogios kojos.

P. Golubickas pritarė, jog iki pergalę atnešti galėjusio įvarčio „Sūduvai“ pritrūko ramybės.

„Mums pritrūko tikslumo, ramybės. Stengėmės į vartus mušti stipriai, nors kartais tiesiog reikėdavo sužaisti šaltakraujiškiau, pataikyti į vartų kampą“, – sakė technišku kamuolio valdymu išsiskiriantis futbolininkas, pridūręs, jog pats pernelyg nesijaudino.

„Padariau gerą apšilimą, todėl jaudulys nukrito. Išėjus į aikštę pavyko greitai įsilieti į žaidimą ir, manau, viskas buvo visai neblogai.“

Paulius Golubickas (kairėje) rungtynes pradėjo ant suolo (Vytauto Kuralavičiaus nuotr.)

Tik prieš šį sezoną iš Alytaus „Dainavos“ į „Sūduvą“ pakviestas P. Golubickas nustebino greitai įsitvirtindamas Lietuvos čempionų gretose. Jaunasis saugas per 16 A lygos rungtynių įmušė 4 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o solidus žaidimas garantavo jam ir debiutą Lietuvos vyrų rinktinėje.

Vienu „Sūduvos“ lyderių tapęs 19-metis greitai užsitarnavo ir marijampoliečių meilę. P. Golubickui pasirodant aikštėje po keitimo sirgaliai pasitiko futbolininką garsiais plojimais, o audringai reagavo ir į kiekvieną sėkmingą jo reidą su kamuoliu.

„Tikrai jaučiu sirgalių paramą. Tai labai padeda man pačiam ir komandai. Noriu padėkoti sirgaliams už tai, kad palaiko – nesvarbu sekasi, ar nesiseka. Labai dėl to džiaugiuosi“, – sakė P. Golubickas.

Bene pavojingiausią progą antradienio rungtynėse turėjo Ovidijus Verbickas – po jo smūgio galva „Crvena Zvezda“ klubą išgelbėjo tik sėkmingas vartininko M. Borjano žaidimas. 26-erių saugas džiaugėsi lygiosiomis, bet pabrėžė, jog atsakomasis mačas Belgrade bus daug sunkesnis.

„Po burtų tikėjomės, kad žaisime su labai stipriu varžovu. Manau, kad visi galvojo, jog bus blogiau, bet lygiosios 0:0 ir nepraleistas įvartis yra geras rezultatas. Antrose rungtynėse bandysime pasirodyti dar geriau ir patekti į kitą etapą.

Atrodėme kiek geriau už juos, nes atidavėme visas jėgas, o varžovai galbūt mūsų kažkiek neįvertino. Bet patikėkite – mums buvo labai sunku. Kitose rungtynėse bus 10 kartų sunkiau, bet jei vykdysime trenerio nurodymus, galbūt viskas bus gerai“, – sakė O. Verbickas.

Kitokių rungtynių po savaitės tikisi ir „Crvena Zvezda“ atstovai. Serbų klubo didžiausia žvaigždė Marko Marinas, antradienį aikštėje labiau pasižymėjęs ne solidžiu žaidimu, o priekaištais teisėjams, turėjo jiems pastabų ir po rungtynių.

Pergalės namuose laukiantis vokietis Marijampolėje pasigedo 11 metrų baudinio. 75-ąją minutę buvusio Londono „Chelsea“ žaidėjo smūgiuotas kamuolys baudos aikštelėje atsimušė į vieną iš „Sūduvos“ futbolininkų, o šio epizodo nepamiršęs M. Marinas įsitikinęs – teisėjai turėjo fiksuoti žaidimą ranka.

„Teisėjai turėjo skirti 11 metrų baudinį. Buvo aiškiai matyti, kad kamuolys pataikė į varžovo ranką ir pakeitė skriejimo kryptį. Viskas vyko prieš mano akis, bet dabar jau nieko nebepakeisime“, – sakė M. Marinas, pridūręs, jog neabejoja „Crvena Zvezda“ pergale namuose.

„0:0 svečiuose nėra blogas rezultas. Po savaitės Belgrade turime labiau kontroliuoti žaidimą ir pagerinti savo atakų užbaigimą. Tuomet tikrai laimėsime ir žengsime į kitą etapą“, – teigė 2010 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas.

„Sūduvos“ ir „Crvena Zvezda“ komandų atsakomoji akistata Serbijoje vyks kitą antradienį, 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)