„Pirma procedūra, kuri dabar bus aktyviai daroma, yra šito projekto viešinimas. (...) Norima, kad kuo daugiau sužinotų apie šį būsimą konkursą, kad daugiau ateitų dalyvių. (...) Jau dabar girdėjome, kad yra kokie 6-9 (potencialūs dalyviai - BNS), tiksliai nežinau, bet tikrai esame girdėję, kad interesą rodo“, - BNS sakė E. Urbanavičius.

Jis teigė negalintis įvardyti tokių investuotojų. Vyriausybės atstovai anksčiau skelbė, kad galimybe tapti komplekso operatoriumi domisi 9 užsienio bendrovės.

E. Urbanavičiaus teigimu, sutarus su Vilniaus savivaldybe dėl atsakomybių pasiskirstymo, bus rengiamos koncesijos sąlygos.

„Apie sutarties smulkmenas dar ankstoka kalbėti, bet valstybės lėšų skaičius yra labai aiškiai nustatytas, tiksliai aišku, kiek yra ir kad daugiau nebus. (...) Iš patirties galima sakyti, kad apie porą metų užtruks, kol mes sužinosime, kas yra nugalėtojas“, - teigė departamento vadovas.

Vyriausybė trečiadienį galutinai apsisprendė, kokiomis sąlygomis ji dalyvaus maždaug koncesijos projekte, kurį planuoja įgyvendinti kartu su Vilniaus savivaldybe ir privačiu investuotoju. Nuspręsta, kad Kūno kultūros ir sporto departamentas kartu su Vilniaus savivaldybe organizuos koncesijos konkursą, pasirašys partnerystės sutartį su privačiu investuotoju, laimėjusiu konkursą, ir įgyvendins partnerystės projektą.

Sutartis su juo būtų sudaroma 25-eriems metams - iš jų trejus metus vyks komplekso statyba, 22-ejus metus investuotojas jį prižiūrės ir po to perduos savivaldybei.

Vyriausybė apsisprendė iki 53,39 mln. eurų (su PVM), apriboti savo turtinius įsipareigojimus projekte. Valstybės partnerystė apims 15 tūkst. stacionarių vietų stadiono ir iki 1,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto sporto muziejaus patalpų sukūrimą, jų valdymą ir priežiūrą.

Vilniaus taryba lapkričio pradžioje jau pritarė koncesijos projektui.

Stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ buvo pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iais užkonservuoti jau pastatyti pamatai ir laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)