„Prieš pusfinalius maniau, kad į finalą pateks „Žalgiris“ ir „Ekranas“. Vėliau, po sėkmingo „Atlanto“ žaidimo Lietuvos čempionate tikėjau, kad ir ši ekipa gali nustebinti. Šaunuoliai šiauliečiai, kurie įrodė, kad yra verti finalo, o „Žalgiris“ pademonstravo savo lygį.

Sostinės ekipa Lietuvos futbole yra solidi komanda ir šiuo metu galbūt net pati stipriausia. Žalgiriečių rezultatai tiek taurės turnyre, tiek Lietuvos čempionate neleidžia tuo abejoti“, - teigė N.Kesminas.

„Žalgirio“ stiprybės priežastis – sėkmingas visos komandos indėlis. Vadovai jau trejus metus atlieka puikų vadybinį darbą. Šiemet Lietuvos vicečempionai sustiprėjo, o pagrindiniai konkurentai atjaunino sudėtį bei geriausių rezultatų galės tikėtis po keleto metų.

Komandai vadovauja puikus treneris, kuris Lietuvoje per beveik metus pralaimėjo vos sykį. Šis faktas labai iškalbingas. Man taip pat patinka „Žalgirio“ sudėtis ir spėčiau, kad net Europos lygos turnyre vilniečiai gali pateikti malonių staigmenų“, - kalbėjo futbolo ekspertas.

„Komandoje išsiskiria Jakubas Wilkas. Žinant jo atstovautus klubus bei demonstruotą žaidimo lygį, kitaip būti ir negalėjo. Mantas Kuklys tampa solidžiu žaidėju. Kamilis Bilinskis yra aukšto lygio puolėjas, kuris savo įvarčius būtinai įmuš. Gynėjų grandyje „Žalgiris“ turi Luka Peričių, Andrių Skerlą ir Algį Jankauską – tokio plataus pajėgių futbolininkų pasirinkimo gynybos linijoje Lietuvoje neturi niekas kitas.

Dar vienas sostinės komandos koziris – ilgas atsarginių žaidėjų suolelis. „Žalgiris“ gali rotuoti žaidėjus nebijodamas, kad dėl to kris žaidimo kokybė. Tai dar viena prabanga, kurią Lietuvoje turi tik „Žalgiris“, - sakė N.Kesminas.

„Kalbant apie šiauliečius, pagrindinis jų pranašumas turėtų būti didžiulė motyvacija. Galimybė gauti teisę žaisti UEFA Europos lygos turnyre Lietuvos klubams yra ypač svarbi tiek dėl prestižo, tiek dėl finansinių aspektų.

Esu įsitikinęs, kad „Šiaulių“ futbolininkai į aikštę eis degančiomis akimis. „Žalgiris“, žinoma, taip pat norės nugalėti, tačiau sporte būna įvairių dienų. Kartais taip nutinka, kad žaidėjams sunku prisiversti atiduoti visą save. Šiauliečiams to tikrai nenutiks, o Vilniaus ekipa su šia problema teoriškai susidurti gali“, - pasakojo sporto žurnalistas.

„Vis dėlto, finale abiejų komandų galimybės bus lygios. Čempionate, atsižvelgiant į ekipų sudėtis, „Žalgiris“ favoritas, tačiau kuomet žaidžiamos tik vienos rungtynės, komandų šansai išsilygina. Tokias dvikovas prognozuoti yra be galo sunku.

Galima nuspėti čempionato rezultatus pagal jo eigą, rezultatus, žaidėjų formą. O šis susitikimas bus visiškai kitoks nei A lygos dvikova. Čia kaip ir Čempionų lygos finalas – Miuncheno „Bayern“ klubas yra favoritas, tačiau lygiai taip pat gali iššauti ir Dortmundo „Borussia“. Nugalės „Borussia“ 3:0 ir niekas negalės stebėtis, nes kuomet viską lemia vienerios rungtynės, gali nutikti bet kas“, - LFF taurės finalo baigties nesiryžo prognozuoti futbolo komentarorius Nerijus Kesminas.